El clàssic es queda a Reus

El Reus Deportiu aconsegueix una victòria d'infart sobre el Barça gràcies als tres gols a pilota parada (3-2)

Els jugadors del Reus Deportiu celebren la victòria al final del partit Els jugadors del Reus Deportiu celebren la victòria al final del partit M.ÀNGELS BLADÉ
Esports Josep Cartanyà
Dissabte, 18 Novembre 2017 18:04

El clàssic d'hoquei es presentava com una bona ocasió pel Reus Deportiu per retallar distàncies amb l'etern rival, el Barça Lassa, líder, i sis punts per sobre dels roig-i-negres i tres més que el Liceo, segon classificat.

En els primers compasos del partit, hi ha hagut algun xut exterior destacable per part del Reus Deportiu, que el porter Aitor Egurrola ha rebutjat amb els guants. Per part del Barça, destaca la bola estabellada al pal de Pau Bargalló.

Al minut 7, l'àrbitre assenyala un penal contra el Reus Deportiu que ha estat molt protestat a la grada. L'encarregat de llençar-lo ha estat Lucas Ordóñez, però Càndid Ballart l'ha aturat amb classe, provocant l'ovasió del públic. Al minut 8, penal a l'àrea contrària sobre Raúl Marín. Albert Casanovas ha transformat la pena màxima amb un xut potent imparable. El Reus es posava per davant en el marcador.

Però, al minut 15, una jugada atacant del Barça acaba amb un xut de Pablo Álvarez que toca a la tanca, però l'argentí agafa el rebot i aconsegueix batre amb un segon xut al porter roig-i-negre (1-1). El joc d'aquesta primera part ha estat caracteritzat per una defensa blau-grana que no deixava espais i que limitava les accions de l'atac roig-i-negre als contracops. El Barça ha rodat més amb la bola controlada a l'àrea reusenca, però tot i així, li ha faltat l'encert final en algunes jugades.

Quan faltava menys d'un minut per anar al descans, Matías Pascual comet una falta que és sancionada amb targeta blava. Raúl Marín ha estat l'artífex de la falta directa que ha acabat amb el segon gol del Reus Deportiu i que tornava a avançar als locals (2-1).

Segona part d'infart

El Barça s'ha posat les pil·les i només començarel segon temps ha trenat una bona combinació que ha finalitzat Pau Bargalló amb un gran gol (2-2). Després d'uns minuts d'intercanvi d'accions atacants per part d'ambdues bandes, al minut 33, el Barça ha gaudit d'una falta directa per avançar-se en el partit, però Bargalló ha enviat la bola al travesser.

A la segona part, s'han viscut minuts de bogeria col·letiva, d'aquells que desesperen als entrenadors, amb anades i vingudes sense control i en què un toc de sort hagués pogut decantar la balança cap un cantó o altre. Al minut 42, un contraataca del Reus Deportiu el finalitza Marc Torra, que no pot xutar en condicions per ser objecte de penal. Albert Casanovas, de nou, pica el penal i torna a enganyar Egurrola (3-2). El Reus Deportiu feia un pas de gegant.

Durant els últims minuts, el Barça ha apretat de valent i no s'ha mogut de l'àrea local, mentre el Reus es defensava com podia. A l'últim minut, l'equip roig-i-negre ha aconseguit conservar la bola impedint que l'equip visitant gaudís d'una última ocasió per marcar.

Finalment, els tres punts s'han quedat a casa i serveixen per retallar distàncies amb el Barça i consolidar la tercera plaça, tot pendents del que faci el Liceo, segon classificat de l'OK Lliga.

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu (3): Càndid Ballart, Jan Escala, Pere Tella, Joan Salvat, Romà Bancells, Albert Casanovas, Marc Torra, Raúl Marín, Eudald Cañetei Juan José Matilla.

Barça Lassa (2): Aitor Egurrola, Marc Gual, Matiás Pascual, Lucas Ordóñez, Pablo Acuarez, Pau Bargalló, Sergi Panadero, Sergi Fernández, Xavier Barrosso i Ignacio Alabart.

Gols:

1-0, Albert Casanovas (p) (8'); 1-1, Pablo Álvarez (15'); 2-1, Raúl Marín (fd) (24'); 2-2, Pau Bargalló (2-2); 3-2, Albert Casanovas (p) (42).

T.Blava: Matías Pascual.