Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CF Reus no serà sancionat per la senyera gegant

El comitè de competició ha decidit, finalment, arxivar l’expedient obert al club per la bandera i els crits d’independència perquè considera que tenen cabuda en la Constitució

La senyera desplegada a l'Estadi Municipal de Reus en el partit contra l'Osasuna del 23 de setembre passat La senyera desplegada a l'Estadi Municipal de Reus en el partit contra l'Osasuna del 23 de setembre passat CF REUS DEPORTIU
Esports Jesús Jordi / Esportiu
Dijous, 09 Novembre 2017 08:53

El comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol va informar ahir que arxiva l’expedient obert al Reus per la senyera gegant i pels crits d’independència durant el partit contra l’Osasuna del 23 de setembre, de manera que el club reusenc no serà finalment sancionat.

El comitè de competició entén que tant la senyera gegant, que va ser desplegada abans i després del partit i durant el descans i que ocupava pràcticament tota la llargada de la graderia lateral de l’estadi roig-i-negre, com els crits d’independència de part de l’afició “tenen plena cabuda i empara en els articles 4.2, sobre banderes de las comunitats autònomes) i 20.1 (sobre el dret fonamental a la llibertat d’expressió) de la Constitució Espanyola”. L’expedient també incloïa els crits contra Espanya proferits per l’afició de l’Osasuna, club que, segons la resolució del comitè de competició, no n’és responsable perquè, en no haver succeït al seu estadi, s’escapen del seu control.

L’expedient obert pel comitè de competició, presidit per Francisco Rubio, autor de polèmics missatges a les xarxes socials contra el moviment independentista, es va basar en l’informe del delegat arbitral present en el partit, que es va disputar la mateixa setmana de les detencions d’alts càrrecs del govern català i els escorcolls a seus de la Generalitat. Va ser arran d’aquests fets que el CF Reus, en col·laboració amb l’ANC, va decidir confeccionar expressament i desplegar la gran bandera. Després, el Reus va criticar durament l’obertura de l’expedient i el seu màxim accionista, Joan Oliver, va assegurar que era injust i irregular i va afirmar que formava part d’un pla premeditat contra el futbol català. El CF Reus Deportiu va enviar al comitè de competició imatges del partit, l’informe del director del partit de la LFP i l’acta arbitral per demostrar que no havia succeït cap fet susceptible d’infracció.

Finalment, però, les proves aportades pel CF Reus no han sigut rellevants ja que el mateix comitè de competició, a instàncies de l’instructor encarregat d’analitzar el cas, no hi veu cap indici de violència, xenofòbia, racisme ni intolerància.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: