Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El comitè internacional està ‘tranquil' amb Tarragona 2018

Amar Addadi diu que tot i les “incerteses i pors” inicials, els jocs estan fora de perill, sobretot per l'aportació de l'Estat

El president del Comitè Internacional dels Jocs, Amar Addadi, a la dreta, durant la darrera reunió sobre Tarragona 2018 El president del Comitè Internacional dels Jocs, Amar Addadi, a la dreta, durant la darrera reunió sobre Tarragona 2018 JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Esports Carina Filella / El Punt Avui
Dissabte, 22 abril 2017 08:01

Vista “l'evolució satisfactòria” de les obres de l'Anella Mediterrània i amb la garantia de finançament per part del govern espanyol, els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 “estan fora de perill”, segons va dir ahir el president del comitè internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), Amar Addadi, un cop acabades les reunions que durant dos dies ha convocat al Centre de Convencions de Port Aventura per avaluar el desenvolupament de la cita esportiva.

“El que hem vist aquests dies garanteix les bones condicions per assegurar l'èxit de la celebració dels Jocs. Hem tingut moltes incerteses i pors, però amb la perseverança del comitè organitzador els Jocs estan salvats i l'aportació del govern espanyol ens deixa tranquils”, va afegir-hi el responsable del CIJM. Un president del comitè internacional que serà ratificat o substituït en el càrrec durant una assemblea del CIJM que se celebrarà els dies 12 i 13 d'octubre a la ciutat de Tarragona i en la qual es convocaran eleccions als càrrecs directius. Addadi no va confirmar ahir si podrà aspirar a la reelecció.

El Comitè Internacional també va aprovar modificacions del calendari esportiu respecte a les previsions inicials, provocades per l'ajornament dels Jocs. El canvi més significatiu és que la competició de voleibol tindrà lloc finalment al recinte de la Tarraco Arena Plaça (TAP), en lloc del Pavelló Sant Jordi. De retruc, la competició de gimnàstica rítmica, que havia de tenir lloc a la TAP, es traslladarà al Pavelló Olímpic de Reus, que ja tenia previst rebre les proves de gimnàstica artística. L'ajornament al 2018 també obligarà a canviar de dia algunes de les competicions, per la coincidència dels esportistes en altres esdeveniments, tot i que seran poc significatives, segons Víctor Sánchez, director executiu dels Jocs: “Seran canvis de data i algunes competicions que s'havien previst els primers dies es faran al final”, va indicar.

El director general del Consell Superior d'Esports (CSD), Jaime González, va destacar que els equipaments que es construeixen a l'Anella Mediterrània “són de primer nivell” i que seran un llegat important per a la ciutat: “Els tindrem en compte per a futures celebracions de proves internacionals”, va dir. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va recordar que el compromís de l'Estat amb els Jocs es farà palpable dimarts, amb la firma del conveni amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que garanteix l'aportació de 12,5 milions d'euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: