Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

CEPTA adverteix que la disminució de l'atur a la demarcació és massa moderat

La patronal tarragonina considera preocupant que el nivell de reducció de l’atur sigui el més moderat dels darrers anys i alerta que la taxa d’atur es troba molt lluny dels mínims històrics de 2006 o 2007

Imatge d'arxiu de l'interior d'una oficina de treball Imatge d'arxiu de l'interior d'una oficina de treball CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dilluns, 05 Febrer 2018 16:47

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) s'ha referit a l'evolució del mercat de treballa a la demarcació de 2006 al 2017, a partir de dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA).  En general, la patronal tarragonina considera que el mercat de treball de Tarragona evoluciona "de forma prou positiva, però la intensitat en la seva recuperació empitjora, i encara resta lluny de normalitzar-se".

Alerten que la població aturada continua caient, tot mantenint la tendència que es va iniciar al quart trimestre de 2013. Tanmateix, el nivell de reducció de l’atur és el més moderat dels darrers anys, la qual cosa "pot ésser motiu de preocupació, doncs la taxa d’atur o nivell de desocupació es troba molt lluny dels mínims històrics de 2006 o 2007, per tant, la disminució de l’atur és decebedora en un context de recuperació econòmica, i encara rau molt per sota del nivell potencial", segons CEPTA.

També s'observa que la demarcació de Tarragona continua mantenint un nivell d’atur més elevat que el de la resta de Catalunya. Igualment, els altres indicadors determinants de la salud del mercat de treball, com són la taxa d’activitat i la d’ocupació, també manifesten un comportament comparativament pitjor a Tarragona que a la resta del país.

Pel que fa la població ocupada, les dades demostren, segons la Confederació Empresarial, "una continuada millora, que ja es prolonga gairebé de forma ininterrompuda des de 2011, essent un dels millors indicadors que expliciten l’evolució del mercat de treball de la província de tarragona, juntament amb la taxa d’atur i la població desocupada".

Alhora es manté la dinàmica de forta estacionalitat en l’atur i en l’ocupació. El nivell de terciarització segueix sent prou significatiu, doncs la població ocupada del sector serveis voreja el 70% del total. Com a nota positiva, CEPTA remarca que "tots els grans sectors d’activitat, excepte el primari, han crescut en termes d’ocupació".

Finalment, la població de més de 16 anys roman gairebé inalterada, tot situant-se en xifres molts similars a les dels darrers anys. en qualsevol cas, "es manifesta una moderada tendència alcista", apunta l'entitat. En tot cas, "la població activa, tot i millorar, encara es troba lluny dels seus màxims històrics", adverteix CEPTA, tot i que la tendència torna a ésser "moderadament positiva".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: