Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació impulsarà Tarragona com a regió econòmica europea basada en el coneixement

El president de la Diputació, Josep Poblet, vol consensuar amb la Generalitat, la URV i el món local la creació d'una Agència de Desenvolupament Regional a Europa

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, durant la trobada anual amb la premsa, a la Tàrraco Arena Plaça El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, durant la trobada anual amb la premsa, a la Tàrraco Arena Plaça NÚRIA TORRES/ ACN
Economia i negocis Josep Cartanyà
Dilluns, 29 Gener 2018 13:02

"El vestit ens ha quedat petit", ha expressat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, per referir-se a la necessitat que el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tenen de créixer i donar-se a conèixer com una regió econòmica al sud d'Europa basada en el coneixement. En el transcurs de la trobada anual amb els mitjans de comuniació, Poblet ha anunciat que un equip format per la Diputació, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i els deu municipis més grans de 20.000 habitants de la demarcació adreçaran aquest estiu al nou Govern de la Generalitat una proposta per presentar Tarragona davant d'Europa com una nova regió econòmica basada en el coneixement en dos àmbits, el de la innovació i el de la competitivitat.

Una delegació tarragonina viatjarà el proper mes de febrer fins al nord d'Itàlia per conèixer de prop el model de la Regió de Trento, -de característiques semblants a les de Tarragona-Ebre-  que podria ser un referent pel que es vol impulsar a la demarcació. Segons Poblet, la fórmula més probable per fer operativa la gestió d'aquesta regió seria la creació d'una Agència de Desenvolupament Regional, que és l'òrgan que s'acostuma a impulsar en altres regions europees consolidades. El president de la Diputació també  assegura que el territori no estarà sol davant d'aquest objectiu i que el Govern ja ha participat en la  gestació d'aquest procés.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: