Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sergio del Campo (Cs): "Els autònoms ja generen una tercera part dels llocs de treball"

El diputat per Tarragona de Cs és l'artífex de la nova Llei d'autònoms, aprovada al Congrés per unanimitat / Del Campo preveu que hi hagin moltes altes que frenaran els 20 autònoms diaris que es van donar de baixa a la demarcació entre octubre i novembre

A l'esquerra de la imatge, el diputat per Tarragona de Ciutadans impulsor de la nova llei d'autònoms, Sergio del Campo A l'esquerra de la imatge, el diputat per Tarragona de Ciutadans impulsor de la nova llei d'autònoms, Sergio del Campo CEDIDA
Economia i negocis Josep Cartanyà
Divendres, 12 Gener 2018 08:07

El Congrés dels Diputats va aprovar el passat 29 de juny per unanimitat la nova Llei de Mesures Urgents al Treball Autònom que contempla, entre altres novetats, l'extensió de la tarifa plana de 50 euros a un any, així com desgravacions en les despeses de manutenció diària dels autònoms. L'impulsor de la nova llei és el diputat per Tarragona de Ciutadans, Sergio del Campo, que va aconseguir el difícil repte que la llei traspassés les barreres partidistes en benefici dels autònoms, que a la demarcació de Tarragona  ja sumen 53.384.

El portaveu de Treball de Cs diu que la nova llei busca generar nous autònoms i es mostra convençut que, des de l'1 de gener, hi hauran moltes altes d'autònoms". El diputat tarragoní lamenta que "a causa de la inseguritat jurídica al voltant del tema del "Procés", només a Tarragona, es van donar de baixa 1.193 autònoms entre octubre i novembre, és a dir, 20 cada dia". Del Campo és optimista i creu que es remuntarà, entre altres coses, perquè "el 18% de les altes a la Seguretat Social són d'autònoms, un col·lectiu que ja genera un terç dels llocs de treball".

Tot i les crítiques expressades en el seu dia pel PSOE, Unidos Podemos i ERC en el sentit que consideraven que la nova llei encara no permet cotitzar pels ingressos reals i perquè no regula el treball d'autònom a temps parcial, Del Campo afirma que en un futur imminent cal obrir un debat on hi participin tant els partits com les organitzacions que representen els autònoms on s'haurà d'incloure aquests aspectes per millorar la nova llei.

Les novetats

A més de l'ampliació de la tarifa plana de 50 euros, la nova llei inclourà fins 26,67 euros diaris per les despeses de manutenció que podrien ascendir fins als 48 euros en el cas que el treballador estigui a l'estranger. També contempla deduccions de fins al 30% de les despeses de subministraments, com l'aigua, la llum, l'electricitat i la telefonia, i permet compatibilitzar el 100% de la feina per compte propi amb la pensió de l'autònom.

Així mateix, els autònoms podran canviar fins a quatre vegades en el mateix any la seva base de cotització i podran donar-se d'alta i baixa en el Règim Especial (RETA), fins a tres vegades a l'any. Reconeix l'accident in itinere en els autònoms i evita que la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) repercuteixi en la quota dels autònoms societaris.

Els recàrrecs per retard en els pagaments a la Seguretat Social es redueixen a la meitat, passant del 20% al 10% en el primer mes, i es retornarà l'excés de cotització dels treballadors amb pluriactivitat, sense que hagin de sol·licitar-la. I com passa en el règim general, durant la maternitat, els autònoms podran obtenir el 100% de la bonificiació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: