Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona es promociona com a ‘hub’ regional per als líquids a granel

La primera edició del Workshop Hub Day ha volgut donar resposta a l’actual tendència del mercat

Imatge de la primera edició del 'Workshop Hub Day' al Port de Tarragona Imatge de la primera edició del 'Workshop Hub Day' al Port de Tarragona CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Divendres, 24 Novembre 2017 16:57

Participants vinguts de diversos llocs d’Espanya, Portugal, Regne Unit, Holanda i França han protagonitzat aquest dijous i divendres la primera edició del Workshop Hub Day a Tarragona. Aquesta jornada, organitzada pel Port de Tarragona, ha tingut com objectiu la celebració d’una trobada amb els diferents actors del sector per buscar línies de millora i potenciació de la Mediterrània com a plataforma logística del sud d’Europa i com a porta d’entrada alternativa a la zona ARA (ports d’Amsterdam, Rotterdam i Anvers).

La intenció de la trobada és donar resposta a l’actual tendència del mercat. Des del Port de Tarragona s’ha constatat que els fluxos procedents d’Orient Mitjà entren a Europa pels ports de la zona ARA. En els darrers anys, els grans ‘hubs’ internacionals han crescut de manera exponencial i la centralització de les mercaderies al nord d’Europa perjudica la regió mediterrània.

La jornada ha servit, també, per posar en comú les visions, opinions i necessitats dels diferents actors del mercat per millorar el posicionament, infraestructures i serveis del Port de Tarragona amb la finalitat de millora la competitivitat davant els ports del nord d’Europa. 

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, també ha parlat de les terminals d’emmagatzematge de líquids a granel del Port de Tarragona i del moll de la Química que, actualment, tres anys després de la seva ampliació, està pràcticament ocupat en la seva totalitat. La capacitat d’emmagatzematge independent ronda els 800.000m3 i, com ha explicat Andreu, “la intenció és duplicar aquesta xifra en els propers anys, permetent l’emmagatzematge de grans quantitats de productes líquids variats amb les màximes garanties de seguretat, independentment de si són petrolis, hidrocarburs o químics”.

Per la seva part, el president de Puertos del Estado, José Llorca, ha parlat de la necessitat que es faci realitat el Corredor del Mediterrani, amb l’ample de via europeu, per donar més competitivitat al Port de Tarragona i de la feina que s’està duent a terme des del Govern de l’Estat per a què això sigui una realitat en pocs anys”.

El Workshop Hup Day s’ha celebrat enguany per primera vegada però neix amb la vocació de consolidar-se com una cita anual indispensable que faciliti el diàleg i la col·laboració a la regió mediterrània i, alhora, exposar els avenços en emmagatzematge de productes petrolífers i químics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: