Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

A la recerca de millors polígons industrials i comunicacions

Un volum recull les principals demandes de futur expressades pels empresaris de la demarcació de Tarragona

Presentació del llibre 'II Jornades Comarcals Empresa i Territori', dilluns passat, al Campus Catalunya de la URV Presentació del llibre 'II Jornades Comarcals Empresa i Territori', dilluns passat, al Campus Catalunya de la URV AGNÈS LLORENS
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimarts, 26 Setembre 2017 20:12

Les comarques de Tarragona reclamen, en conjunt, més infraestructures de comunicació i més ben comunicades i millors eines de governança entre empresa i institucions per tal de tirar endavant els interessos del territori de manera més eficaç.

Aquesta és una de les conclusions principals que es desprèn del llibre ’II Jornades Comarcals Empresa i Territori’, un recull que agrupa, de manera esquemàtica, algunes de les reclamacions més destacades de les comarques de la demarcació de Tarragona, recollides durant les trobades amb empresaris de cada zona que es van fer durant l’any passat. Durant la presentació del volum -que es va dur a terme aquest dilluns a la sala de graus del Campus Catalunya de la URV, l’encarregat d’exposar les dades, el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, va posar de relleu que “tot i que cada comarca compta amb unes característiques pròpies determinades, sí que hi ha reivindicacions amb caràcter transversal".

La primera és que el conjunt de territoris de Tarragona que participen en l’estudi denoten la necessitat de millorar les infraestructures de comunicació, tant pel que fa a en l’àmbit ferroviari com terrestre, enfocat, principalment, en el corredor de l’AP-7 i en la necessitat d’abaratir el cost dels peatges o eliminar-lo. En segon lloc, també destaca la necessitat de dinamitzar i gestionar els polígons industrials. En general, les empreses enquestades apunten a la necessitat de millorar aquestes infraestructures i assenyalen la seva dotació insuficient i la falta d’estratègia conjunta a l’hora de planificar-los, així com poc associacionisme que permeti que els seus usuaris tinguin força per a fer valer la seva tasca. D’altra banda, el recull també planteja altres demandes, com la necessitat d’impulsar la Formació Dual i plans d’aprenentatge i d’implantar plans d’estudi que s’adaptin a les necessitats de la indústria .

En el volum -editat conjuntament per la URV, la patronal CEPTA i la Diputació de Tarragona- s’hi recullen, de manera esquemàtica, les reivindicacions de cada comarca, que s’han recollit amb la intenció de traslladar-les als responsables pertinents de dur-les a terme i fer-ne el seguiment que correspongui per impulsar-les i fer que traspassin del paper a la realitat.

La governança, assignatura pendent

D’entre les reivindicacions del territori que es recullen en e llibre, surtla necessitat d’articular grups de pressió o lobbys . A pesar que els autors de l’estudi posen en relleu la varietat de recursos econòmics de cada comarca, tots els territoris participants destaquen la necessitat d’articular organismes que integrin empresa, universitat i administracions públiques que siguin realment útils i que millorar la presència de les comarques de Tarragona en la presa de decisions, tant en l’àmbit de territori com en altres.

En aquest sentit, les reunions d’estudi a tres bandes que van organitzar-se pe a fer realitat el llibre, van comptar amb la participació de 200 empresaris, s’ha elaborat un informe que defineix algunes actuacions per a incentivar el desenvolupament econòmic i empresarial, que és el gran objectiu del llibre que es va presentar dilluns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: