Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presenten el Banc de Terres Comarcal del Baix Camp

El Consell Comarcal del Baix Camp presentarà el projecte a través del cicle de xerrades ‘Ocupar-se al sector agrari als pobles del Baix Camp’

Vista aèria de la plana del Baix Camp Vista aèria de la plana del Baix Camp CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Divendres, 04 Agost 2017 11:36

El Consell Comarcal del Baix Camp inicia un cicle de xerrades, ‘Ocupar-se al sector agrari als pobles del Baix Camp, per presentar el Banc de Terres Comarcal als diferents municipis de la comarca, a partir d’aquest dissabte, 5 d’agost. Les primeres presentacions es faran als municipis amb menys de 300 habitants de la comarca durant l'època estival per aprofitar la major afluència de descendents dels municipis que acostumen a tornar al poble per passar les vacances. La presentació del projecte de Banc de Terres s’acompanya amb una xerrada sobre el cultiu ecològic de plantacions com oliveres o avellaners, així com d’altres alternatives del sector primari com l’explotació de la biomassa o la combinació de la ramaderia amb la neteja i el manteniment dels boscos.

La primera part del cicle començarà el dissabte 5 d'agost, a les 19 h, a la Societat Unió de l’Argentera i intervindran Eva Moré, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que parlarà sobre Cultiu i recol•lecció d'aromàtiques, i l'agent d'ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, Gessamí Sardà, que presentarà el funcionament del Banc de Terres. A més, ja n’hi ha més presentacions concertades. El dimarts, 8 d’agost, a l’Ateneu de Duesaigües hi haurà la presentació del Banc de Terres Comarcal, a les 19h, amb la intervenció de Ricard Baqués del Consorci de la Serra de Llaveria, que tractarà sobre la Biomassa per conservar els nostres boscos, a més de l'agent d'ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, Gessamí Sardà.

Les presentacions continuaran el dijous 10 d'agost, a les 19.30h, a l'edifici de la Cooperativa de Vilanova d'Escornalbou. En aquest cas l’acte anirà a càrrec de Jordi Sordé, de l'ADV Unió de Pagesos, que parlarà sobre l’olivera ecològica, i l'agent d'ocupació i desenvolupament local del Baix Camp, Gessamí Sardà, que presentarà el funcionament del Banc de Terres. L’endemà, divendres 11 d'agost, a les 17h, a la Sala de Conferències de Colldejou, intervindran Gessamí Sardà i Ferran Plana, d'Agrosolucions enginyeria i serveis SLP, que parlarà sobre el cultiu de l'avellaner ecològic. Per últim, aquest mateix dia hi ha una altra presentació prevista a la Sala Polivalent del Casal Municipal de Pratdip, ales 19:30h, de la mà de Gessamí Sardà i, de nou, Ricard Baqués del Consorci de la Serra de Llaveria, que tractarà sobre Ramat i treball forestal per a la prevenció d'incendis.

Totes les activitats són gratuïtes i compten amb la col•laboració dels ajuntaments dels municipis esmentats i del Departament d’Agricultura de la Generalitat. Les accions s'inclouen dins el programa anual de treball de l'agent d'ocupació i desenvolupament local, que està cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i amb el finançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. El projecte de Banc de Terres s’inclou dins del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 i té per objectiu revaloritzar la terra i el sector agrari als municipis d’interior i de muntanya de la comarca, perquè es converteixin en una alternativa econòmica que contribueixi al retorn dels joves a aquests municipis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: