Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La taxa d’atur a la demarcació es redueix fins al 15% en el segon trimestre de l’any

Tot i la millora de les principals dades, com són la població activa, ocupada i atur, el mercat de treball a la demarcació de Tarragona continua evolucionant pitjor que a la resta de províncies catalanes

Imatge del carrer Major de la Part Alta de Tarragona transitat per turistes Imatge del carrer Major de la Part Alta de Tarragona transitat per turistes CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimecres, 02 Agost 2017 09:39

Les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) a les comarques de Tarragona, elaborat pel Gabinet d’Estudis, del segon trimestre del 2017, desprenen que la taxa d’atur evidencia una extraordinària reducció, arribant a assolir la xifra del 15%. Així doncs, l’ocupació creix perceptiblement per primer cop i la població aturada se situa a nivells de 2009. El comportament global del mercat de treball és moderadament positiu, amb una reducció de l’atur contundent. Tot i això, cal destacar que l’ocupació en el sector de la construcció segueix sense recuperar-se i que, tot i l’apreciable millora, la demarcació de Tarragona continua evolucionant pitjor que la resta de províncies catalanes.

En el cas de la construcció, encara que no acaba de recuperar-se, cal valorar positivament que l’ocupació en aquest sector no es contrau addicionalment com fins a hores d’ara. En aquesta mateixa línia, i com a contrapunt del sector de la construcció, el sector industrial presenta dades força positives, sobretot en termes d’estabilitat.

Per una altra banda, cal destacar també un augment del mercat de treball, tant en termes de població activa com d’ocupada. A més, els efectes positius de l’estacionalitat es manifesten clarament, sobretot vinculats amb l’activitat turística, la qual cosa està directament relacionada amb una evident terciarització de l’activitat econòmica, que se situa en màxims històrics.

Malgrat aquestes dades positives, tant de població activa, com ocupada i atur, el mercat de treball continua evolucionant pitjor a la demarcació de Tarragona que a la resta de províncies catalanes, encara que, els diferencials negatius en termes de taxa d’activitat, atur i ocupació s’han minorat notablement. En resum, es percep que l’economia a Tarragona ja ha recuperat àmpliament els nivells de producció de béns i serveis (PIB) de la situació abans de la crisi, però que el mercat de treball encara està molt lluny de normalitzar-se completament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: