Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

L’Ajuntament i l’Aeroclub creen el Parc Aeronàutic Reus

Amb l’objectiu de captar inversors i promoure el sector, el nou espai entrarà en funcionament l’any vinent

El projecte del Parc Aeronàutic Reus es va presentar ahir públicament El projecte del Parc Aeronàutic Reus es va presentar ahir públicament MARC BUSQUETS
Economia i negocis
Dimecres, 21 Juny 2017 08:54

Amb l’objectiu de convertir-lo en un espai de referència en el sector, l’Ajuntament de Reus i l’Aeroclub uniran esforços per impulsar la creació del Parc Aeronàutic Reus, que hauria d’entrar en funcionament a partir de l’any vinent i que pretén aprofitar “les potencialitats que té la ciutat”, en paraules del batlle, Carles Pellicer. El projecte, encara en fase d’anàlisi, preveu el disseny d’un pla estratègic encarregat al Centre Tecnològic de Catalunya, Eurecat, amb la voluntat de fomentar l’emprenedoria, potenciar l’oferta formativa en aquest camp i, de passada, establir sinergies amb altres agents econòmics del territori per tal que “entenguin que l’existència del futur parc els pot beneficiar”, tal com va exposar ahir el regidor de Promoció Econòmica del consistori, Marc Arza. En aquesta primera fase, s’hi han destinat 10.000 euros “provinents de recursos interns”, va precisar. Tot plegat arriba en un moment en què l’Aeroclub reusenc ultima els detalls per construir el seu cinquè hangar.

Pellicer va assenyalar, per part seva, que un altre dels nous objectius del Parc Aeronàutic Reus serà dinamitzar la col·laboració entre els sectors públic i privat, i va revalorar la importància del projecte com a element de promoció de la ciutat. “Cal destacar que cap altra ciutat, o ben poques, té les possibilitats que tenim nosaltres, amb un aeroport en creixement constant i l’Aeroclub del tot consolidat”, va celebrar. Instants després, Arza recordava que la llavor del projecte va germinar durant una visita a les instal·lacions del club. “Vam sortir d’aquí amb l’encàrrec d’aprofitar la bona feina feta fins ara per activar la captació de noves empreses i millorar el rendiment de les actuals”, va revelar. “De fet, aquest espai ja funciona com un parc empresarial. El que presentem avui serveix per unir esforços, anar tots en la mateixa direcció i posicionar-nos”, va descriure. En aquest sentit, el regidor va apuntar que a l’Aeroclub ja hi ha diverses empreses del ram en camps com el transport, el manteniment d’aeronaus o la fotografia aèria, entre d’altres.

En marxa el 2018

Arza va explicar que la intenció és que sigui una realitat el 2018 i va detallar que el pla estratègic encarregat a Eurecat inclourà les accions per promocionar l’espai entre tots els seus responsables i que servirà, de passada, “per fer benchmarking; és a dir, per analitzar què fan bé altres aeroports i mirar de seguir el seu exemple”, va explicar. El regidor es va mostrar satisfet per la implicació de la Cambra de Comerç o del centre formatiu Cesda de cara al nou equipament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: