Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La productivitat puja però no es crea ocupació

Des del 2004 ha augmentat de manera notable el pes del sector terciari, mentre que el sector industrial ha mantingut la seva activitat en els darrers anys

El turisme és la clau de l'augment de l'activitat en el sector terciari, segons CEPTA El turisme és la clau de l'augment de l'activitat en el sector terciari, segons CEPTA ACN
Economia i negocis Redacció Infocamp
Divendres, 05 Mai 2017 08:12

El PIB de les comarques de Tarragona ha crescut en els darrers anys, com també la producció de béns i serveis, però no augmenta el creixement de l'ocupació, cosa que suposa un augment de la taxa de productivitat, que es materialitza en la indústria manufacturera i en els serveis a les empreses.

Aquestes són algunes de les dades que presenta l'Observatori Empresarial número 115 de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), que apunta cap a un canvi de paradigma, que es concreta en una clara millora de l'eficiència de l'activitat empresarial i a l'augment de les polítiques d'internacionalització de les empreses tarragonines. “Hi ha un clar augment de la productivitat, però fins que no s'evidenciï un creixement per sobre dels nivells actuals no es generarà ocupació real a la zona de Tarragona”, apunta Juan Gallardo, del Gabinet d'Estudis de Cepta, que destaca que aquesta fita es podria assolir –sempre que es mantinguin els estàndards actuals– “durant aquest any 2017”.

La construcció no es recupera

Entre les dades, aportades del gabinet d'estudis destaquen les que posen de relleu el comportament recent de l'ocupació, durant els anys 2015 i 2016, d'acord amb les dades recollides per l'Enquesta de Població Activa (EPA), elaborada per l'Instituto Nacional d'Estadística (INE), es confirma la recuperació del sector industrial i també la continuada caiguda del sector de la construcció, que, segons el gabinet d'estudis, "no es recupera". Així, l'observatori empresarial posa de manifest aquesta baixada del pes dels sectors primari i de la construcció, però també que el sector secundari manté l'empenta i que el sector terciari ha crescut notablement, esperonat per l'activitat del sector turístic, que arrossega el transport, l'hoteleria i el comerç, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: