Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Volkswagen situa el seu centre logístic al Port de Tarragona

La multinacional hi preveu un moviment de fins a 80.000 vehicles anuals 

Moll de Cantàbria del Port de Tarragona, en una imatge d'arxiu Moll de Cantàbria del Port de Tarragona, en una imatge d'arxiu PORT DE TARRAGONA
Economia i negocis Carina Filella / El Punt Avui
Dimarts, 11 abril 2017 07:58

El Port de Tarragona farà un pas de gegant en el transport de vehicles i es convertirà en el principal node logístic de la multinacional alemanya Volkswagen a Catalunya, que ha iniciat un procés de reorganització de les seves instal·lacions a la Península i ha decidit eliminar els centres de què disposava fins ara a Zuera (Aragó) i La Roda (Sevilla).

La companyia passarà dels quatre centres que té actualment a tres per a tota la Península: un al nord, un altre a la zona del centre i el tercer a l'est, que serà el del Port de Tarragona. Aquest serà el seu gran hub logístic a la zona de Catalunya i Aragó, i suposarà traslladar a Tarragona tota l'activitat logística que la companyia tenia actualment a Barcelona.

El grup d'automoció preveu un moviment de fins a 80.000 vehicles anuals des del port tarragoní, que se sumaran als 150.000 que ja passen per les mateixes instal·lacions, sobretot de les marques Kia i Hyundai. L'activitat es durà a terme mitjançant l'operador Bergé i el tràfic serà tant d'importació com d'exportació, segons va anunciar ahir el president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu. “Que una companyia de prestigi com ara Volkswagen es fixi en Tarragona com el seu referent ens posa al capdavant d'aquest tipus de tràfic; això representa llocs de treball i economia productiva”, va dir, satisfet, el president, que va confirmar que els primers vehicles Volkswagen ja han començat a arribar.

La inversió i els llocs de treball necessaris, però, encara “s'estan valorant”. La previsió és que la meitat de les operacions es facin per via marítima i l'altre 50%, per via terrestre –en tren i en camió–, tant des de la planta que l'empresa té a Pamplona com des de les factories d'Alemanya.

Més inversions

L'anunci del nou centre de Volkswagen, el va fer Josep Andreu durant la presentació dels resultats econòmics del 2016 i les previsions d'inversió per enguany del Port de Tarragona. I la inversió pública prevista per enguany serà de 38,8 milions d'euros, dels quals 20,8 milions serviran per finançar obres com ara la renovació del passeig marítim i la construcció de la passarel·la que unirà el port amb la ciutat, que ja s'està executant; l'ampliació del moll de la Química –amb 15.000 metres quadrats encara disponibles–; la reforma de l'antic edifici de l'Autoritat Portuària –que es posarà a licitació a final d'any per 4,5 milions d'euros– i la construcció d'accessos a la zona d'activitats logístiques (ZAL). També s'han previst 9,9 milions per al projecte de crear una plataforma logística a Guadalajara.

Andreu va destacar ahir un altre nou projecte comercial: la creació d'una línia regular de contenidors que connectarà el Port de Tarragona amb Algèria i el Marroc. La línia, a càrrec de Medkon Lines –que ja uneix Tarragona i Turquia–, començarà a operar el 4 de maig i tindrà una periodicitat de deu dies, amb la intenció que acabi sent setmanal.

El contradic dels Prats, un dels grans projectes

Un dels grans projectes és la construcció del contradic dels Prats, que permetrà traslladar la monoboia de Repsol, prolongar el passeig de la Pineda i crear la terminal provisional de vaixells de creuer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: