Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ambient casteller, tradició i Balladetes per cloure la Fira de Santa Úrsula

L'acte casteller simbòlic a la plaça del Blat i les Balladetes extraordinàries del seguici cerimonial centraran la jornada de diumenge

A l'esquerra de la imatge, els Gegants Petits de Valls fent la seva primera ballada, divendres passat, el dia de la seva estrena al Convent del Carme A l'esquerra de la imatge, els Gegants Petits de Valls fent la seva primera ballada, divendres passat, el dia de la seva estrena al Convent del Carme M.AYALA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 24 Octubre 2020 19:11

Valls viurà aquest diumenge 25 d'octubre la recta final de la Fira de Santa Úrsula amb actes adaptats a la situació provocada per la pandèmia. L'endemà de la presentació  Les tradicions també es fan sentir enguany, encara que d'una manera diferent. A les 09h, els trabucaires de la Unió Anelles de la Flama (UAF) traslladaran a la festa de la patrona la pólvora que havia d'espetegar per Sant Joan, en les sonores golejades de pólvora. A les 10:30h, des del Campanar de Sant Joan, els Campaners de Valls s'encarregaran del repic manual de campanes que anunciaran tant el solemne Ofici com l'entrada a Ofici.

A les 10:45h, des de la plaça del Blat, s'iniciarà la Consuetudinària Anada a Ofici, amb els gegants de la ciutat, la corporació municipal i els grallers de Bufalodre. L'espai i recorregut estaran delimitats per complir l'aforament permès i per garantir les distàncies de seguretat del públic. A les 11:00h, a l'Església de Sant Joan, se celebrarà l'Ofici religiós en honor a Santa Úrsula. Acabat l'Ofici, s'interpretarà el Toc de Castells amb l'orgue de Sant Joan, a càrrec de Josep Mateu. 

Reviure l'ambient casteller

Com no podia ser d'altra manera, tot i no poder-se celebrar la tradicional Diada Castellera de Santa Úrsula, Valls reviurà l'ambient casteller amb una sèrie d'actes. A les 12:15h, al Claustre del Carme, se celebrarà l'Homenatge institucional a la canalla de les dues colles dels Xiquets de Valls.A les 13:00h, la plaça del Blat, KM 0 del món casteller, serà l'escenari de l'acte casteller simbòlic, que tindrà l'aforament limitat. Tot seguit, al Local de la Colla Joves, s'oferirà el Vermut de Santa Úrsula, amb el visionat de la diada de Santa Úrsula 2019. Finalment, a les 13:30h, TAC 12 emetrà un programa especial Santa Úrsula dedicat als tresos de nou assolits per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Cloenda amb Balladetes extraordinàries

Si divendres, els Gegants Petits de Valls es presentaven i feien la seva primera ballada al Claustre del Carme, la Fira de Santa Úrsula clourà aquest diumenge amb les Balladetes extraordinàries del seguici cerimonial de Valls, que anirà acompanyat dels Ministrers Bufalodre de Valls, que hi posaran la banda sonora. L'acte tindrà lloc, a les 18h, al Pati, i les localitats estan exhaurides.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: