Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra celebra deu anys amb millores i activitats

S'han distribuït espais com la sala infantil o la zona de premsa i s'ha incorporat la Zona Jove, que dona accés al jardí

La Biblioteca Mestra Maria Antònia ha millorat gràcies a la redistribució d'espais La Biblioteca Mestra Maria Antònia ha millorat gràcies a la redistribució d'espais ANNA F. /AJUNT. TORREDEMBARRA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 16 Març 2018 19:32

La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra ha iniciat, aquest divendres 16 de març, la celebració del desè aniversari de la seva inauguració amb una tarda d'intensa activitat. En primer lloc, s'ha gaudit d'una 'Biblioescape: Escape-Room' (joc d’escapada en viu) inspirat en la novel·la 'Un cadàver a la biblioteca' d’Agatha Christie. Aquesta activitat es repetirà demà dissabte, d’11 a 13 h. A continuació, s'ha pintat el Mural de desitjos i s'ha fet una bufada d’espelmes del pastís d’aniversari. La jornada ha finalitzat amb una xerrada sobre el passat, present i futur de la biblioteca.

Però la la celebració del desè aniversari s'ha centrat principalment en la realització de canvis significatius. Tot l’any es dedicarà especialment a fer millores en el mobiliari, l’equipament, els serveis i la senyalització, entre altres. 

Nova distribució del espais

S’han redistribuït els espais per tal que els diversos públics hi circulin amb major comoditat i se situïn en zones predisposades per a ells, de millor forma que abans.

La sala infantil (o familiar) s’ha traslladat a l’entrada, a l’esquerra, i s’ha aïllat amb una paret de vidre. Això ha implicat una canvi substancial. Ja es pot dur a terme sessions de contar contes a la sala, que fora no se sent. Per tant, ara les famílies entren i a l’esquerra de seguida troben el seu espai. L’espai s’ha reduït en metres quadrats, però s’ha guanyat en llibertat. A més, des de fora, amb l’aparador i els finestrals, ja es percep que la biblioteca és un espai educatiu i divertit.

La zona de premsa s’ha ubicat entrant a mà la dreta. Passant el taulell, s’han col·locat taules rodones i butaques encarades al jardí. Ara la lectura de diaris és molt més inspiradora i saludable. Aquesta zona és la que més usa el públic adult i sènior, perquè també hi troben les prestatgeries de novel·la, geografia i història, pel·lícules i CD de música.

Seguint el passadís, ara es troba la zona dels ordinadors, a l’altra banda del taulell, amb les taules amb ordinadors públics, i les taules electrificades, on connectar els portàtils. Aquesta zona és la destinada al públic adult, estudiant universitari, etc. Hi ha també la impressora. Darrere les prestatgeries, també hi ha una zona de butaques, per a la lectura mirant també al jardí. En aquesta zona hi ha les prestatgeries que contenen la majoria de documents de coneixement: filosofia, religions, ciències socials, ciències pures i aplicades, arts i col·lecció local.

Al final de la biblioteca, s’ha ubicat la nova Zona Jove, destinada a estudiants de secundària, on abans hi havia la sala infantil. Allà hi ha quatre Pc (ordinadors) d’ús públic, al costat del taulell perquè així les bibliotecàries donen suport als estudiants en allò que han de fer, que és estudiar. S’ha passat de tenir dos taulells a tenir-ne tres perquè la Zona jove ha d’estar sempre atesa per personal bibliotecari. També s’hi troben taules per estudiar, per fer treballs en grup, i taules altes, per a la consulta informal. El fons destinat és la novel·la juvenil, el còmic, algunes enciclopèdies, els llibres d’aprenentatge d’idiomes i esports. La Biblioteca resta oberta a que els joves indiquin quin és el fons que més els interessa.

Aquesta Zona Jove té una porta, que dona accés al jardí i al mural realitzat per l’Institut Torredembarra. La Biblioteca Mestra Maria Antònia vol dedicar aquest any a treballar per aconseguir que aquest rectangle enjardinat formi part de la biblioteca. Hi ha models a Europa, als Estats Units i a Catalunya molt interessants de biblioteques amb jardí. Torredembarra compta amb molts mesos de bon temps que es poden aprofitar per llegir al jardí, estudiar i conversar. D’aquesta manera, biblioteca es reivindica com un espai de convivència, també a l’aire lliure.

Un altre espai nou que s’ha arreglat és el dipòsit, que s’ha dividit en dues sales, una per a magatzem i una altra per a activitats amb una capacitat per a trenta persones per a fer tallers, xerrades, etc. Altres canvis importants han estat la millora de la il·luminació, el canvi d’impressora el repintat de les parets.

També la Biblioplatja s’ha beneficiat d’aquestes millores: S’hi ha ubicat un expositor de CD i DVD, una prestatgeria al costat del taulell i canvis de mobiliari per millorar la circulació.

Les millores a la Biblioteca Mestra Maria Antònia encara no han acabat. Caldrà refer la senyalització per guanyar en accessibilitat i ben aviat arribarà el nou mobiliari per la sala infantil i els nous equips informàtics. Aquesta renovació del mobiliari i del maquinari informàtic comporta una inversió de 32.000 €, una part de la qual es finançarà amb una subvenció atorgada per part de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat.

Biblioteca activa

Durant aquest any d’aniversari, la biblioteca continuarà donant molta importància a les activitats fomentant especialment els clubs de lectura i els tallers que permeten intercanvis constructius entre les persones, i també donar suport al desenvolupament del nou teatre.

En aquesta línia, aquests dies la Biblioteca lliura invitacions per assistir a l’espectacle teatral 'Com mos tornem', de Bubulina Teatre, aquest dissabte 17 de març, a les 20 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar.

El proper dimarts, 20 de març, a les 18 h, Cinta Mulet presenta 'Aigua Dolça', per a infants de primària i de l’ESO, en el marc del Dia Mundial de la Poesia.

També està previst, encara que pendent de data, la realització de l’activitat 'Balla'm un llibre': una proposta que consisteix en la representació d’un text literari en forma de dansa i als propis espais de la biblioteca. La intenció és potenciar les biblioteques com a espais de creació i difusió de les diverses manifestacions culturals i artístiques, en aquesta ocasió amb la complicitat de l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. Activitat subvencionada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: