Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival REC enceta la XVII edició destacant el seu caràcter ciutadà i obert al món

Hi concursaran 11 òperes primeres internacionals / La inauguració del festival -el primer treball de Pere Portabella ‘No compteu amb els dits'- ha estat dedicada a l’artista i pianista de Vinaròs Carles Santos

Inauguració del Festival REC 2017 a l'Antiga Audiència de Tarragona Inauguració del Festival REC 2017 a l'Antiga Audiència de Tarragona CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 05 Desembre 2017 22:04

L’Antiga Audiència de Tarragona ha ofert, aquest dimarts 5 de desembre, a partir de les 22 hores, l’acte inaugural de presentació de la XVII edició del Festival REC, en el que és una nova ocasió de retrobar-se amb el públic de la ciutat i oferir un recull de les òperes primes de diversos autors d’arreu del món als espectadors de la ciutat.

En aquesta primera trobada oficial de la XVII edició -i després d’uns dies d’actes previs que ja han captat l’atenció dels espectadors- els organitzadors han volgut posar en relleu la doble dicotomia que mou el festival que, d’una banda, consolida el seu caràcter internacional a través de les òperes primes a concurs que fan un retrat de les produccions cinematogràfiques més arriscades del panorama internacional i que, de l’altra, consolida el seu paper com a proposta de cinema a la ciutat, adaptant-se a nous espais de Tarragona per tal d’arribar cada cop a més públic.

L’organització del Festival REC 2017 ha destacat el valor de posar en marxa una nova edició d’aquesta cita amb el cinema, que ja és una tradició del panorama cultural tarragoní, que alhora un punt de trobada al món professional del cinema nacional i internacional i que manté l’aposta de programar a Tarragona “el millor cinema sense haver d’anar gaire lluny i que demostra que Tarragona respira cultura en tots els seus espais”.

L’organització ha posat en relleu, entre altres, les noves iniciatives que neixen amb l’edició d’enguany, com les Sessions Vermut al Teatret del Serrallo, el MiniREC o EngegaR, que conviuen amb apostes com les trobades amb professionals, el cicle WOMEN ON FIRE i la projecció d’òperes primes a concurs.

A més a més, s’ha volgut dedicar la projecció del migmetratge que enguany ha protagonitzat la secció MY FIRST TIME i la inauguració del festival -el primer treball de Pere Portabella titulat ‘NO COMPTEU AMB ELS DITS’- a l’artista i pianista de Vinaròs Carles Santos, desaparegut recentment, qui es va encarregar de l’apartat musical d’aquesta producció.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria ha assistit a l’acte inaugural del festival i ha destacat que el Festival REC és “un referent a la ciutat i a fora, que s’ha guanyat el títol de festival de qualitat”. A més a més, la representant municipal ha volgut subratllar dos dels eixos que mouen la programació d’aquesta edició de 2017, com són l’atenció al paper de les dones en el món del cinema -a través de la secció WOMEN ON FIRE i les jornades professionals- i les sessions MINIREC, una de les novetats d’enguany, adreçada al públic jove i infantil.

El Festival REC 2017 aprofundeix sobre l’obra de Pere Portabella

La inauguració oficial del Festival REC 2017 s’ha dut a terme, com és habitual, amb l’òpera prima d’un autor ja consagrat.

Enguany la proposta MY FIRST TIME ha comptat amb la projecció de ‘NO COMPTEU AMB ELS DITS’, la primera obra del director català Pere Portabella, que data de l’any 1967 i que compta amb un guió elaborat per Joan Brossa. Enguany se celebra el 50 aniversari d’aquest migmetratge i el Festival REC li ret homenatge amb la seva projecció per estrenar oficialment l’edició d’aquest 2017.

A més a més, durant els dies 5 i 6 de desembre s’han pogut veure les pel·lícules ‘INFORME GENERAL’ (Auditori CaixaForum, 18h) i ‘INFORME GENERAL II’ (Antiga Audiència, 16h), dues propostes de Portabella que retraten la transició democràtica, les primeres mobilitzacions ciutadanes i la seva evolució amb el pas dels anys, fins a finalitzar amb el col·lapse econòmic de 2008 i les protestes del 15M.

Tret d’inici a un festival que s’allargarà fins al 10 de desembre, amb 11 estrenes a concurs

L’acte d’aquesta nit inicia el tret de sortida a un Festival REC 2017 que es manté fidel a les òperes primes, les primeres pel·lícules més valentes i arriscades de directors d’arreu del món que, com cada any, troben en el Festival REC un primer aparador on mostrar les seves produccions, el que certifica aquest esdeveniment com el punt de sortida de moltes noves veus de panorama cinematogràfic actual.

Enguany, la proposta de llargmetratges que entren a concurs compta amb 11 pel·lícules, 4 de les quals són estrena absoluta a l’Estat Espanyol.

Estrenes absolutes al conjunt de l’Estat Espanyol que es podran veure al Festival

‘SEVERINA’ (6 desembre, 22h), que duu el regust de Borges, Cortazar i l'amor per la literatura a la pell; ‘CLUB EUROPA’ (7 desembre, 20h), és un mirall que posa el vell continent davant les seves contradiccions; la desconcertant ‘THE STARRY SKY ABOVE ME’ (7 desembre, 22h) que qüestiona la visió que tenen sobre nosaltres els nostres éssers estimats i, finalment, ’MANIFIESTO’ (8 desembre, 18:15h), una proposta en la qual el públic tarragoní podrà gaudir, en exclusiva, de la incommensurable Cate Blanchet interpretant 13 papers diferents en una pel·lícula que canvia en cada seqüència.

Estrenes a Catalunya que completen l’elenc d’òperes primes d’enguany

La resta de films a concurs serà la primera vegada que es puguin veure a Catalunya. Així, el llistat de candidates a endur-se els premis del festival són ‘TESNOTA (DEMASIADO CERCA)’ (5 desembre, 18h), ‘ADIÓS ENTUSIASMO’ (6 desembre, 18h), ‘MATAR A JESÚS’ (6 desembre, 20h), ‘LOS PERROS’ (7 desembre, 18h) , ‘LES GARÇONS SAUVAGES / THE WILD BOYS’ (8 desembre, 16h), ‘MUCHOS HIJOS, UN MONO Y UN CASTILLO’ (8 desembre, 20h), ‘LE SEMEUR (LA MUJER QUE SABÍA LEER)’ (8 desembre, 22h / 9 desembre, 12 h al Teatret del Serrallo).

Segueix el cicle ‘WOMEN ON FIRE’

A banda d’aquest conjunt de propostes, el programa d’enguany del Festival REC 2017 també s’eixampla per oferir més noves produccions que s’inclouen dins del cicle WOMEN ON FIRE, que agrupa primeres pel·lícules de realitzadores que destaquen per la seva qualitat.

Entre les que opten a premi i que es projectaran durant els dies del festival a l’Antiga Audiència cal destacar ‘‘MATAR A JESÚS’, ‘LOS PERROS’, ‘CLUB EUROPA’ i ‘‘LE SEMEUR (LA MUJER QUE SABÍA LEER)’, que mostren amb força que una pel·lícula dirigida per una dona no vol dir exclusivament 'temàtiques sobre dones', i poden anar més enllà tractant multitud de temàtiques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: