Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'El pacto de Adriana guanya' el Premi Ciutat de Reus

El festival Memorimage també ha guardonat 'Espies en l’arena. Objectiu: Espanya' (Premi del Públic), 'Baix a Mar. Els estius a Torredembarra dels anys 20 als anys 40 del segle XX' (Premi Cinema·Rescat al millor treball de documentació) i 'Fràgils' (Premi MemoriJove)

'El pacto de Adriana' centra la seva història en la tieta de la directora, Adriana Rivas, que amb 19 anys i en plena dictadura xilena va ser integrant de la Brigada Lautaro 'El pacto de Adriana' centra la seva història en la tieta de la directora, Adriana Rivas, que amb 19 anys i en plena dictadura xilena va ser integrant de la Brigada Lautaro CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 11 Novembre 2017 23:20

La dotzena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus ha entregat aquest vespre els Premis Memorimage 2017 al Teatre Bartrina. 'El pacto de Adriana', de Lissette Orozco, ha guanyat el Premi Ciutat de Reus 2017. La pel·lícula xilena que lliga els secrets més foscos d’una família amb els d’un país ha estat l’escollida pel jurat format per Jom Pànimes, Jordi Segú i Laia Solanellas.

Per altra banda, el Premi del Públic, patrocinat amb 300€ per Rabassa Arts Gràfiques, ha estat en aquesta edició per a 'Espies en l’arena. Objectiu: Espanya', dels directors Pablo Azorín Williams i Marta Hierro. Aquesta producció balear ens descobreix com el 1943 un grup d'exiliats republicans espanyols al servei de l'exèrcit dels Estats Units entra clandestinament a Espanya, una història fins ara desconeguda.

El Premi Cinema·Rescat, que valora el treball de documentació que hi ha darrera de les pel·lícules, ha estat per 'Baix a Mar. Els estius a Torredembarra dels anys 20 als anys 40 del segle XX', de la directora Maria Roig, i amb treball de documentació de Pedro Nogales, Núria Canyelles i Maria Roig. El jurat del premi, configurat pels membres de l’associació Cinema·Rescat Jan Baca, Raül Contel i Encarnació Soler, ha volgut ressaltar la importància de la pel·lícula perquè: evidencia que la possibilitat que ens brinda el cinema de guardar la memòria visual col·lectiva, passa primer per salvaguardar la nostra pròpia i més propera.

Finalment, la pel·lícula 'Fràgils' d’Oriol Gispert, Amanda Sans i Lluís Jené ha estat la preferida dels alumnes d’institut assistents guanyant així el Premi MemoriJove. La pel·lícula retrata la història de quatre nenes de quatre continents durant el seu naixement i el seu primer any de vida. Deu anys després, l’equip de la pel·lícula les va tornar a trobar per conèixer la situació actual de les seves famílies i els seus països.

Les quatre peces d'arxiu

En l’any de la capitalitat de la cultura, a la cerimònia de cloenda, el Memorimage de Reus ha volgut posar de relleu el valor del patrimoni audiovisual amb la selecció de quatre peces d’arxiu. La primera, 'Joies del CIMIR: esdeveniments de l’any 1931', és una peça recuperada a través del Centre de la Imatge Mas Iglesias i gràcies a la donació desinteressada del reusenc Jordi Vall Ciré que recull interessants moments a la Barcelona de 1931. També s’han projectat dos curts sobre la Barcelona de principis de segle 'La Perle de la méditerrannée: Barcelone' i 'Barcelone, principale ville de la Catalogne', i finalment l’estrena mundial 'Praga, 21 de agosto' que descobreix les úniques imatges filmades en color de la invasió soviètica de Txecoslovàquia que el 1968 que va acabar amb el règim aperturista de Dubeck i va provocar la primera fissura en el Taló d’Acer. Les va filmar amb la seva càmera Bolex l’industrial català Josep Maria Garcia-Planas Vilarrúbia, que es trobava casualment a Praga per negocis.

Daniel Jariod, director artístic del festival, ha volgut destacar, en declaracions prèvies a la cloenda: “Tot i que les circumstancies en que el festival s’ha de desenvolupat enguany han estat excepcionals, degut al context social, el públic ha respòs meravellosament. Hem superat els 2.000 espectadors i els col·loquis han estat molt enriquidors. L’activa participació dels cineastes ha completat una edició que ha estat molt especial per tots nosaltres”.

El Memorimage Online, amb una selecció de pel·lícules del Festival, seguirà fins el 8 de desembre a la plataforma Filmin, on els espectadors d’arreu de l’estat podran seguir gaudint del festival.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: