Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tornar al setge de 1811

La ciutat de Tarragona reviu els fets ocorreguts durant la Guerra del Francès del 17 al 22 d’octubre

La Falsa Braga, ubicada al Passeig Arqueològic, acull les explicacions de la vestimenta de les tropes La Falsa Braga, ubicada al Passeig Arqueològic, acull les explicacions de la vestimenta de les tropes FRANCESC SECH
Cultura Agnès Llorens
Diumenge, 15 Octubre 2017 17:06

Tarragona va viure, l’any 1811, un dels capítols més negres de la seva història. Dins dels episodis de la Guerra del Francès, la ciutat va patir, del 4 de maig al 28 de juny de 1811, un setge que va finalitzar quan la localitat -governada per Juan Senen de Contreras- va caure en mans de l’exèrcit de comandat pel mariscal Suchet, que va assaltar Tarragona i es va lliurar a tres dies de saqueig brutal.

Reviure part dels fets històrics i, de pas, agafar la màquina del temps per fer una immersió en com devia ser la vida en aquella època són alguns dels objectius de les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800, que enguany es duran a terme del 17 al 22 d’octubre i oferiran una trentena d’activitats destinades a conèixer més d’aquest període històric que va suposar múltiples conseqüències per la història de Tarragona.

Com en edicions precedents, la trobada està organitzada per l’Associació Projecte Tarragona 1800, l’Ajuntament de Tarragona -a través del Patronat Municipal de Turisme- i la regidoria de Patrimoni i el Museu d’Història de la ciutat. En paraules dels seus impulsors, un dels grans objectius de la trobada és “mantenir el caràcter divulgatiu de la trobada”.

Seguint aquesta filosofia, Tovar avança que una de les grans novetats de l’edició d’enguany és la recreació didàctica del combat -que es durà a terme els dissabte 21 d’octubre a les 18.30h i el diumenge 22 d’octubre a les 13.30h- que enguany convida a la participació d’interessats en participar en les diverses posicions de la batalla ja que enguany, per seguretat, no es dispararan salves amb pólvora. Aquesta activitat es durà a terme des del Baluard de Sant Domènec fins l’entrada a la Falsa Braga, a les muralles del Passeig Arqueològic.

El conjunt de propostes que s’inclouen es activitats que , pensades perquè tots els públics hi puguin participar, són diverses i inclouen visites teatralitzades a la Casa Castellarnau, visites guiades als espais Sant Dídac, Santa Bàrbara, Sant Domènec i Sant Magí, tallers didàctics, jocs de taula i estratègia, la recreació d'un campament Napoleònic, un espai dedicat al llibre, un cicle de conferències, tallers d’instrucció o una visita guiada als espais històrics de la Catedral i pujada al campanar. En definitiva, un programa que es consolida, un any més, com una mirada al passat de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: