Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El FICVI de Vila-seca rep un 30% més de curts respecte l’any passat

De les 978 propostes, s’han escollit 41 per visualitzar-les del 14 al 22 d’octubre

Entrega de premis a l'edició anterior del FICVI a Vila-seca Entrega de premis a l'edició anterior del FICVI a Vila-seca CEDIDA
Cultura Marina Martínez
Dimarts, 10 Octubre 2017 11:54

Arriba la segona edició del Festival internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) que es durà a terme del 14 al 22 d’octubre. Enguany, s’han presentat 978 curtmetratges de més de 40 països d’arreu del món, 300 obres més que en l’edició anterior. De tots els curts participants, els organitzadors n’han seleccionat 41 -32 de ficció i 9 d’animació- que es projectaran a l’Auditori Josep Carreras. El president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat “la forta aposta del Patronat per la cultura, el cinema i un recolzament pels directors novells”.

Enguany, com a novetats, s’han destacat les Masterclass gratuïtes que es duran a terme el 21 d’octubre –sobre música al cinema amb professors de l’Escola Eumes de Girona a les 11h i a les 17h- i el 22 d’octubre –a les 17h- a càrrec del director Pedro Solís, guanyador al Goya ‘Millor curtmetratge d’animació espanyol’ amb ‘Cuerdas. A més, del 16 al 19 d’octubre, el FICVI es presentarà també a les escoles del municipi amb la participació d’uns 300 alumnes que interactuaran i veuran les diferents projeccions de l’apartat d’animació. Un any més, es manté la categoria ‘In Situ’ que pretén transformar Vila-seca en un gran plató de cinema. Els participants hauran d’enregistrar i crear peces audiovisuals espontànies i inèdites al municipi a partir d’un element proposat pel jurat.

El director del FICVI, Josep G. Varo, ha explicat que els criteris de selecció dels curts es centren sobretot en la tècnica i en la temàtica social: “Triem molts de temàtica social perquè volem que es generi, després de visualitzar el curt, un debat”. Alguns dels temes, doncs, seran sobre desnonaments, sexualitat i temes familiars que ens poden afectar a tots.

Premis

El 22 d’octubre s’entregaran els premis als guanyadors d’aquesta edició. El jurat –format per 9 professionals del sector cinematogràfic- entregarà el premi Internacional (2.000 euros), el premi Estatal (2.000 euros), el premi d’Animació (2.000 euros), el premi DEO Catalonia (1.000 euros), el premi del Públic (500 euros), el primer premi In Situ (1.000 euros), el segon premi In Situ (500 europs) i el premi Jurat Jove (500 euros).

El programa complert està disponible al web i també es pot inscriure’s ja a les Masterclass i la categoria In Situ.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: