Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Espectacle de recreació en viu i noves tecnologies, els dissabtes, a l’amfiteatre

Forma part del programa Tarragona Història Viva, que enguany canvia de format

El grup de reconstrucció històrica romana Thaleia serà un dels protagonistes del nou espectacle a l'amfiteatre El grup de reconstrucció històrica romana Thaleia serà un dels protagonistes del nou espectacle a l'amfiteatre JUDIT FERNÀNDEZ/ ARXIU/ EL PUNT AVUI.
Cultura Carina Filella / El Punt Avui
Dimecres, 12 Juliol 2017 08:55

El programa Tarragona Història Viva, que des de fa sis anys ofereix activitats culturals i de recreació històrica en diversos monuments de la ciutat, aprofitant els mesos de més moviment turístic, canvia enguany de format. Només hi haurà un espectacle i un únic escenari. Serà, però, un muntatge de gran format, a l’amfiteatre, que a més de la recreació històrica en viu incorporarà les noves i espectaculars tecnologies digitals, a càrrec de l’empresa Digivisión, la mateixa que va crear la sèrie televisiva Ingeniería romana. Les representacions es faran els dissabtes a la nit, des d’aquesta setmana fins al 2 de setembre. “Apostem per la innovació amb un espectacle amb un nou llenguatge” i que, a més, es presentarà “en un lloc tan icònic de la ciutat” com és l’amfiteatre romà, segons va destacar ahir la regidora de Turisme, Inma Rodríguez.

La recreació històrica en viu anirà a càrrec de dos grups: Thaleia i Tarraco Lvdvs. El primer oferirà una representació “de com es vivia el dia a dia a Tàrraco”, amb escenes sobre la societat civil, els esclaus, els nens i els rituals, segons Merche Tubilla, presidenta de Thaleia. I Tàrraco Ludvs acostarà el món dels gladiadors al públic.

Una de les novetats de la proposta és la incorporació de tecnologia digital a partir de projeccions a l’arena de l’amfiteatre que conviuran amb les recreacions en viu i que permetran “reforçar el discurs i posar el context històric”, segons José Antonio Muñiz, director de Digivisión i coordinador artístic i director tècnic de l’espectacle. A més de ser l’autor de la sèrie Ingeniería romana, Digivisión també és una de les empreses que han desenvolupat l’app de recreació augmentada Imageen, amb la qual la ciutat de Tarragona ha estat una de les pioneres a l’Estat.

Molts grups en queden fora

En les últimes cinc edicions de Tarragona Història Viva hi participaven bona part dels grups de recreació de la ciutat, amb actuacions en nombrosos recintes monumentals. Aquest any, no. La regidoria de Turisme ha decidit fer un cop de timó i programar un únic espectacle, amb només dos grups, deixant fora altres formacions que habitualment hi participaven. “No hi pot ser tot el món; si enguany funciona, potser l’any que ve podrem oferir actuacions també els divendres i a poc a poc anar creant teixit industrial”, va dir el coordinador artístic, José Antonio Muñiz. “Tot té un inici i no s’ho han de prendre malament” els altres grups, hi va afegir la presidenta de Tarraco Lvdvs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: