Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El retrat de Montserrat Abelló s'exposarà demà amb la resta de Tarragonins Il·lustres

La poeta tarragonina va rebre, entre altres reconeixements, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura

La poeta Montserrat Abelló, en una imatge d'arxiu La poeta Montserrat Abelló, en una imatge d'arxiu CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 24 abril 2017 14:22

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, presidirà demà dimarts, a les 18:30h, l’acte de l’entrega del retrat i posterior exposició a la Sala dels Tarragonins Il·lustres, de la poeta Montserrat Abelló. Un acte que comptarà amb la presència de la família de l’autora i que se suma al darrer retrat exposat, d’Olga Xirinacs; que acompanyen a la resta de retrats de personatges il·lustres de la ciutat.

L’autor del quadre és Antoni Miró, un reconegut pintor i escultor, nascut a Alcoi (1944), que al llarg de la seva trajectòria ha combinat diversos procediments artístics dins les arts plàstiques, però amb una temàtica força recurrent com és el realisme social i en el cas del quadre d’Abelló, de l’hiperrealisme. La seva obra ha estat exposada en nombrosos museus i col·leccions de tot el món i compta amb una abundant bibliografia que estudia el seu treball de forma exhaustiva.

Una poeta compromesa

Montserrat Abelló (Tarragona 1918 - Barcelona 2014). Ha estat una de les més grans poetes catalanes del darrer quart del s. XX i inicis del XXI. A la seva qualitat poètica uneix la reivindicativa dels drets de la dona. Ha obtingut alguns dels guardons més rellevants de la cultura catalana, com ara la Creu de Sant Jordi, per la seva tasca com a traductora (1998) o el Premi de la Crítica Serra d’Or de poesia (1999); el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana (2008), pel conjunt de la seva obra com a poeta i traductora; el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2008) i el Premi Nacional de Cultura (2008), aquests dos darrers per la seva trajectòria professional i artística.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: