Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou drac, reclam de la 30a ‘Llegenda de Sant Jordi'

Avui arrenca a Montblanc la Setmana Medieval, que es clourà l'1 de maig amb un espectacle pensat per als col·laboradors que han fet possible la festa durant trenta anys

La 'Llegenda' tindrà com a protagonista el nou drac La 'Llegenda' tindrà com a protagonista el nou drac ASMM
Cultura Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 21 abril 2017 08:03

El fet que ja se'n conegui la fesomia inspirada en saures reals i detalls –com que es tracta d'un dels dracs més grans de Catalunya, de 8,5 metres de longitud i 4 metres d'alçada amb un gran cos i cames que es mouen mentre avança– no ha restat gens d'expectació a l'estrena del drac de l'Associació Medieval que demà s'incorporarà a les representacions de la 'Llegenda de Sant Jordi'. “El ritme de venda de les entrades ens fa pensar que dissabte al matí penjarem el cartell de complet de les dues sessions”, explicava el president de l'entitat, Joan López, en la presentació de la festa montblanquina.

De fet avui es treballarà tota la nit per acabar d'encaixar la nova bèstia a l'escenari del Foradot. “El mapping que es projecta al pany de muralla és pràcticament tota l'escenografia de la 'Llegenda', i hem de veure que les projeccions s'adaptin a les noves mides del drac”, assegurava López. 'La Llegenda' també estrenarà dues cançons.

Els tiquets per a assistir al 'Sopar Medieval', que batrà el rècord amb 400 comensals, es van vendre ràpidament, i la resta d'entrades per als espectacles de pagament també es despatxen a bon ritme. Aquestes xifres, afegides al fet que Sant Jordi s'escau en diumenge, fan pensar en un primer cap de setmana multitudinari pel que fa a visitants. En canvi el pont de l'1 de maig podria aportar més fluïdesa.

La programació dels espectacles és una de les eines que té l'organització per evitar aglomeracions “Volem satisfer el públic, que els visitants estiguin còmodes, i per això apostem per diversificar actes i programar-los de manera que la gent es pugui repartir.” Aquesta aposta es traduirà en més espectacles de petit format –fins a 26–, molts adaptats a l'esperit de la Setmana Medieval montblanquina, més música i també més espectacles per a la canalla, després de l'èxit de l'any passat de la versió infantil de la Llegenda amb propostes com 'La princesa i el pèsol' o 'La Llegenda amb titelles humanes'.

Tot plegat es combina amb formats més grans, com el 'Torneig Medieval Nocturn', la 'Dracum Nocte' o les 'Nits Malignes', que arriben a la desena edició amb dues nits de concerts. Finalment s'ha de destacar 'Trenta Sant Jordis', l'acte de cloenda dirigit principalment a les persones que han fet possible aquests trenta anys de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: