Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix a Tarragona la primera orquestra jove filharmònica d’Espanya

El primer concert serà al Teatre Fortuny de Reus el 6 de maig

Imatge d'un concert del director musical de JOFICAT, Melani Mestre Imatge d'un concert del director musical de JOFICAT, Melani Mestre ARXIU
Cultura Albert Morera
Divendres, 24 Març 2017 12:55

La Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya (JOFICAT) neix a Tarragona com un projecte acadèmic integrador i transversal pioner a l’Estat Espanyol per a joves d’entre 16 i 24 anys. Aquesta orquestra-escola contempla la part formativa, creativa i productiva de l’alumnat i ofereix un ensenyament personalitzat i sistematitzat de cara a la professionalització musical. La finalitat bàsica i diferencial és la qualitat internacional formativa, ja que contaran amb més de 90 professors internacionals.

El director musical de la JOFICAT, Melani Mestre, ha senyalat que la província de Tarragona és “una fàbrica de talent cultural” i, que per això, apareix a la demarcació del sud de Catalunya la primera orquestra jove filharmònica. El projecte, que començarà en les comarques tarragonines, vol englobar tot el país amb un funcionament descentralitzat que estarà repartit per les quatre demarcacions. D’aquesta manera, les convocatòries i els assajos quedaran repartits de forma estratègica per tot el territori de forma simultània.

A finals de l’any passat, l’equip liderat pel director Mestre va escollir en un càsting a les primeres 50 persones i ara n’escolliran 80 més, en unes segones audicions, per arribar a les 130 persones que necessiten. El 6 de maig ja realitzaran el primer concert al Teatre Fortuny de Reus a les 20h i els seguiran altres, més endavant, a Tarragona, Salou i Tortosa. JOFICAT és una entitat sense ànim de lucre i els 30 euros mensuals que han de depositar els seus músics van a cobrir despeses de lloguer d’instal•lacions i d’àmbit acadèmic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: