Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Turull ofereix diàleg a l'Estat i evita fer referència a la República

El candidat a la presidència envia un missatge de "tranquil·litat, confiança i seguretat" a la ciutadania, i demana als diputats que siguin "dignes" de la victòria "a les urnes"

Jordi Turull pronunciant el discurs del debat d'investidura al Parlament aquest 22 de març Jordi Turull pronunciant el discurs del debat d'investidura al Parlament aquest 22 de març MARC ROVIRA / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 22 Març 2018 21:00

El candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha ofert diàleg al Rei i al govern espanyol durant el seu discurs inicial d'investidura, en la sessió plenària d'aquest dijous a la tarda. El conseller destituït amb el 155, però, ha evitat fer cap referència a la República. Sí que ha enviat un missatge de "tranquil·litat, confiança i seguretat" a la ciutadania: "Ens hem preparat per aquest moment" i "amb les victòries venen els reptes, i el nostre és enorme", ha asseverat. Així mateix, ha demanat als diputats que siguin "dignes" de la victòria "a les urnes", sense concretar si es referia a l'1-O o a les eleccions del 21-D.

El candidat de JxCat ha recordat Muriel Casals per constatar que "en un dia com avui" la rialla és la "més eficaç" de les respostes als "atacs, provocacions i menyspreus rebuts". Turull ha demanat, així, somriure davant les adversitats perquè Catalunya té un futur "clar" al davant i perquè la llibertat no és "res més" que una oportunitat per a ser "millors".

El candidat a la presidència també ha asseverat que en els darrers mesos s'han posat a prova els drets humans "més elementals". Tot i això, Turull ha insistit en oferir diàleg a l'Estat: "No quedarà per nosaltres que hi hagi mà estesa si hi ha la més mínima esperança de rebre'n del cap de l'Estat o el govern espanyol". El candidat ha conclòs aquesta primera intervenció demanant la confiança dels diputats: "Avui ens podem desfer d'entrada de les grapes del 155 i obrir un futur net, clar i brillant".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: