Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El socialisme s'acomiada amb emoció de la històrica seu del carrer Nicaragua: "Encarem una nova etapa"

Iceta: "No permetrem que la nostra societat s'esquinci i no ens resignarem a la paràlisi política"

Pere Navarro, José Montilla, Miquel Iceta i Raimon Obiols asseguts en l'acte de comiat de la seu del carrer Nicaragua Pere Navarro, José Montilla, Miquel Iceta i Raimon Obiols asseguts en l'acte de comiat de la seu del carrer Nicaragua JORDI BATALLER / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 04 Febrer 2018 01:47

El socialisme català s'ha acomiadat aquest dissabte amb emoció de la històrica seu del carrer de Nicaragua de Barcelona després de 38 anys. "Un canvi de seu per encarar una nova etapa al Casal Socialista Joan Reventós, al carrer Pallars del Poblenou. I al juliol celebrarem el nostre 40è aniversari", ha assenyalat el primer secretari, Miquel Iceta, que ha estat acompanyat en l'adéu per quatre destacats exprimers secretaris socialistes com Raimon Obiols, Narcís Serra, José Montilla i Pere Navarro. En el discurs de comiat de Nicaragua, Iceta ha reivindicat els valors fundacionals del PSC com la base necessària per cohesionar Catalunya. "No permetrem que la nostra societat s'esquinci i no ens resignarem a la paràlisi política", ha reflexionat en veu alta l'actual primer secretari del PSC. "No deixarem que ningú trenqui la societat i per això caldrà respectar tots els sentiments d'identitat. Això és la unitat socialista", ha reblat Iceta.

"A nosaltres si no ens divideix la llengua tampoc ens dividiran les banderes. Ens unirà el progrés", ha continuat el primer secretari del PSC, que ha recordat com durant les tasques de mudança al carrer Pallars han trobat un eslògan socialista de finals del 70 i principis dels 80 amb el lema 'La llengua no ens dividirà. Som i serem un sol poble'. "Potser n'haurem de fer una reedició", ha sospirat amb ironia Iceta, que ha fet un llarg repàs a tots els noms històrics i anònims que han deixat petja a la seu del carrer Nicaragua. "Hi ha partits que han canviat de seu, en d'altres la seu està a mans de la justícia, però un partit capaç de celebrar un canvi, recordar i treure lliçons del seu record com nosaltres n'hi ha pocs", ha afirmat el primer secretari del PSC, que també ha carregat contra d'altres formacions "que s'han forjat en un plató de televisió" o "fruit d'una operació de màrqueting". "És lògic que ens acomiadem de la seu de Nicaragua amb un punt de nostàlgia, però necessitàvem el canvi per reinventar-nos", ha conclòs Iceta.

L'exprimer secretari del PSC Raimon Obiols ha recollit el guant i ha afirmat que el PSC "és estrictament necessari per fer front als problemes del present i del futur a Catalunya". "Sense aquest partit el futur de Catalunya no anirà bé", ha apuntat Obiols, primer secretari socialista entre 1983 i 1996. "El PSC ha de recuperar la força, la capacitat de producció de política i l'energia suficient per reconciliar un país i unes relacions que no es resoldran amb atacs a locals, ni amb violències ni amb presons", ha recalcat l'exlíder del PSC. "Nosaltres estem per la reconciliació, la negociació i el pacte", ha recordat Obiols, que ha cedit la paraula al seu predecessor, l'exalcalde de Barcelona i exministre Narcís Serra. "Entre aquestes parets han nascut accions polítiques que han estat clau per al futur de Catalunya i d'Espanya", ha exclamat Serra, que també ha considerat que la nova seu socialista al carrer Pallars és "el símbol" de la nova etapa que ha de començar el partit.

Segons Serra, els reptes del PSC passen per "ser eficient en la lluita contra les creixents desigualtats" i "ser un instrument de cohesió capaç de construir un projecte amb la resta d'Espanya". "La societat catalana necessita un PSC fort per poder refer l'economia, afrontar el problema de la desigualtat creixent, solucionar la fragmentació fruit del procés i recuperar el prestigi de les institucions d'autogovern", ha ficat cullerada l'expresident de la Generalitat José Montilla. "Tot està en l'ADN del nostre partit", ha finalitzat Montilla. L'acte, trufat d'anècdotes i amb tres vídeos amb fotografies de les últimes quatre dècades, ha acabat amb l'entrega de cinc rajoles de la 'difunta' seu de Nicaragua a Iceta, Obiols, Serra, Navarro i Montilla. Els més de 300 assistents també han pogut marxar amb un tros de Nicaragua ja que s'han entregat petites pedres que formaven part de l'escala que baixava al soterrani i a la sala de premsa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: