Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern espanyol no fa cas del Consell d'Estat i recorre al TC contra la candidatura de Puigdemont

La vicepresidenta justifica que tenen "el compromís legal i polític" d'evitar una investidura "que torni a vulnerar els principis democràtics"

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha ignorat l'informe del Consell d'Estat La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha ignorat l'informe del Consell d'Estat TÀNIA TÀPIA/ ACN
Catalunya ACN
Divendres, 26 Gener 2018 14:50

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el recurs al Tribunal Constitucional per impugnar la candidatura de Carles Puigdemont. El govern espanyol fa el pas tot i el revés del Consell d'Estat, que considera que no hi ha fonaments per impugnar ara aquesta decisió. Tot i això, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, afirma que hi ha "arguments legals suficients" per desobeir el dictamen de l'òrgan consultiu i confia que el TC l'admetrà a tràmit i, automàticament, suspendrà cautelarment la candidatura de Puigdemont.

La número 2 de Rajoy afirma que tenen el "compromís legal i polític" d'aturar una investidura "que torni a vulnerar els principis democràtics". Sáenz de Santamaría remarca que Puigdemont està "en crida i cerca i fugit de la justícia" i que, per tant, no pot ser president. Preguntada per si ho pot ser Oriol Junqueras –empresonat a Estremera- ha dit que ho hauria de decidir el jutge. La vicepresidenta diu al president del Parlament, Roger Torrent, que no es pot celebrar un ple si Puigdemont és el candidat i la seva opció està impugnada i l'insta a proposar un altre candidat abans de dimarts a la tarda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: