Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El recurs del Parlament al TC defensa que el 155 no permet cessar autoritats ni dissoldre la cambra catalana

L'escrit presentat aquest dimarts a l'alt tribunal argumenta que l'aplicació de l'article s'ha de regir per la "gradualitat, la proporcionalitat i la transitoritetat"

Reunió de la Diputació Permanent del Parlament, el passat 27 de desembre Reunió de la Diputació Permanent del Parlament, el passat 27 de desembre RAFA GARRIDO/ ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 09 Gener 2018 11:57

El recurs que el Parlament ha presentat aquest dimarts al Tribunal Constitucional (TC) defensa que amb l'aplicació de l'article 155 no es pot suspendre l'autogovern de Catalunya, cessar autoritats ni dissoldre la cambra catalana. Segons el recurs, aquestes mesures aprovades pel Senat el passat 27 d'octubre vulneren el principi d'autonomia establert en l'article 2 de la Constitució.

L'escrit del Parlament també argumenta que les mesures que s'acordin a través del 155 han d'estar regides per la "gradualitat, la proporcionalitat i la transitorietat". En aquest sentit, conclou que el cessament dels membres del Govern "no supera el test de proporcionalitat". Pel que fa a les mesures que afecten àmbits singulars com la substitució dels Mossos per forces de seguretat de l'Estat, el recurs esgrimeix que el 155 no faculta per "alterar el repartiment de competències" dins de l'Estat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: