Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La premsa internacional destaca que els partits independentistes "mantenen la seva majoria"

La BBC, el 'The Guardian' o 'Le Soir' es fixen en la suma d'escons que dona la majoria absoluta a JxCat, ERC i la CUP

Portada de la BBC sobre el 21-D Portada de la BBC sobre el 21-D ACN
Catalunya ACN
Divendres, 22 Desembre 2017 08:42

La cadena britànica BBC obre l'edició digital amb les eleccions a Catalunya i destaca en el titular que "els partits independentistes mantenen la majoria". En la notícia afirma que els partits independentistes catalans estan "en camí de guanyar la majoria dels escons" del nou Parlament "preparant l'escenari per a més confrontació amb el govern espanyol". En segon lloc matisa que Ciutadans ha estat la força més votada aquest dijous. "Com a resultat, no és clar qui podrà formar govern", recull també la cadena. En una línia molt similar, el diari belga 'Le Soir' també opta pel titular que es fixa en la majoria independentista i subtitula pels escons obtinguts pel partit d'Inés Arrimadas. El 'The Guardian' es fa ressò de la "victòria" que declaren els partits independentistes i inclou entre els principals punts de resum de la jornada electoral que ERC, JxCat i la CUP ha obtingut una majoria de 70 escons en un parlament de 135, fet que "suposa un cop dur per al govern espanyol". "Els independentistes repeteixen majoria absoluta", diu l'agència AFP en la notícia que apareix en portada.

La cadena nord-americana CNN apunta també en el titular en l'edició digital a la victòria dels independentistes. "Els votants a Catalunya han donat suport a les eleccions als partits proindependència, fet que ha suposat un cop dur per als líders de Madrid, que desesperadament ha intentat sufocar el moviment independentista", expliquen en la notícia.

Per la seva banda el 'The New York Times' titula: "Els independentistes, disposats a mantenir la majoria després de les eleccions". "Si es confirma, el resultat seria un revés significatiu per Mariano Rajoy, qui va invocar poders d'emergència, va destituir el govern i va prendre el control administratiu directe de la regió després de la declaració d'independència", escriu el corresponsal del rotatiu a Barcelona Raphael Minder.

El 'The Washington Post' subratlla la majoria d'escons dels tres partits del bloc independentista i apunta que "amb una participació de més del 80%" els catalans han donat un "revés" al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "mentre els líders independentistes es preparen per tornar al poder a Barcelona".

L'italià 'La Stampa' també obre l'edició amb el resultat electoral i titula: "explosió de Ciutadans però majoria pels independendentistes". Destaca la frase de Carles Puigdemont: "L'estat espanyol ha perdut". També 'Le Monde' recull en el destacat part de la intervenció de Puigdemont i titula "Puigdemont es vanta d'un resultat que ningú no pot discutir". El rotatiu francès assenyala que segons els resultats gairebé definitius "els tres partits independentistes (ERC, JxCat i la CUP) obtenen la majoria dels escons: 70 de 135". "Tanmateix és el partit centrista liberal Ciutadans qui encapçala la votació amb 37 escons", afegeixen en la notícia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: