Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Suprem retira les euroordres de detenció contra Puigdemont i els consellers cessats

El jutge Pablo Llarena intentaria evitar que la justícia belga decideixi els delictes pels quals han de ser processats

Carles Puigdemont, amb Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí Carles Puigdemont, amb Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí ARXIU/ CCMA
Catalunya Agències
Dimarts, 05 Desembre 2017 15:31

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena retirat les ordres europees de detenció contra el president Carles Puigdemont i els quatre consellers cessats en aplicació de l'article 155, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, que són a Bèlgica. Llarena ha ordenat que es comuniqui la seva decisió a les autoritats belgues perquè quedi sense efecte la col·laboració sol·licitada en el seu dia, i sol·licita la devolució del formulari.

Amb aquest moviment, Llarena intentaria evitar que la justícia belga decideixi els delictes pels quals han de ser processats Puigdemont i els quatre consellers cessats. Cal recordar que els delictes de sedició i rebel·lió no existeixen a Bèlgica, per la qual cosa el jutge de Brussel·les buscava un delicte que pogués tenir una certa equivalència, com ara la coalició de funcionaris, que comporta 6 mesos de presó.

Amb aquesta decisió, la justícia belga ja no estaria obligada a extradir Puigdemont i els consellers destituïts, però aquests serien igualment detinguts si tornessin a territori espanyol, perquè l'ordre de detenció emesa pel Suprem continua vigent a Espanya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: