Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC reivindica la igualtat en les llistes

Rovira posa en relleu la candidatura “cremallera” i la igualtat d’oportunitats per a les dones en política

Anna Simó, Carme Forcadell i Marta Rovira, en l'Assemblea de Dones d'ERC Anna Simó, Carme Forcadell i Marta Rovira, en l'Assemblea de Dones d'ERC JUANMA RAMOS/ EL PUNT AVUI
Catalunya El Punt Avui
Diumenge, 26 Novembre 2017 02:20

ERC-CatSí va posar ahir en relleu l’estructura “en cremallera” de les seves llistes, amb homes i dones intercalats en les quatre demarcacions. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, va reivindicar que és una manera d’apostar per la visibilització i la igualtat d’oportunitats per a les dones en política, també en els espais de decisió de l’executiva. Les dones de la candidatura republicana es van fer una fotografia de família a la seu nacional del partit coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Una “xacra” que van denunciar amb llaços violeta. Tot seguit, van reunir l’Assemblea de Dones d’ERC.

Rovira va remarcar que la d’ERC és una llista “molt plural, amb dones d’orígens i àmbits diversos”. També va subratllar que el partit d’Oriol Junqueras va ser un dels primers a apostar per unes candidatures totalment igualitàries, que superen els requisits fixats per la llei de paritat. Aquesta norma estableix que, en cada tram de cinc llocs de les llistes, ni les dones ni els homes hi poden ocupar menys del 40% ni més del 60%, de manera que s’evita que l’equilibri es produeixi globalment però que els homes ocupin els primers llocs. Rovira, a més, podria esdevenir la primera presidenta de la Generalitat en cas que ERC guanyés els comicis, com indiquen les enquestes, i el candidat republicà, Oriol Junqueras, continués a la presó.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: