Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els familiars dels presos creen una associació per defensar els seus drets

L’entitat, formada per les 15 famílies afectades, recollirà fons per afrontar una de les primeres dificultats: pagar els viatges a Madrid i a Brussel·les

Familiars dels presos polítics i dels exiliats a Brussel·les, ahir en la presentació de l'entitat Familiars dels presos polítics i dels exiliats a Brussel·les, ahir en la presentació de l'entitat JOSEP LOSADA/ EL PUNT AVUI
Catalunya El Punt Avui
Dimecres, 22 Novembre 2017 08:23

Les 15 famílies dels presos polítics (part del govern i els dos líders de les entitats sobiranistes) i dels consellers exiliats a Brussel·les han decidit crear una entitat per protegir els seus drets. Les dificultats de la situació que han de suportar els ha fet unir esforços, amb la idea tant de recollir els nombrosos suports que fins ara ja han rebut com per defensar “els drets fonamentals” i molt especialment els drets de llibertat d’expressió, associació i autodeterminació.

Segons va explicar en la presentació Meritxell Lluís, dona del conseller Josep Rull, l’entitat ( Associació Catalana pels Drets Civils , que respon a les simpàtiques sigles d’ACDC) ha obert un número de compte perquè qui ho vulgui hi faci aportacions. Es tracta d’un “fons de suport a les famílies” perquè puguin costejar els constants viatges que han de fer a les presons de Madrid o a Brussel·les. “L’associació es genera per les necessitats més bàsiques” arran de la situació “extraordinària” que és l’empresonament i l’exili a quilòmetres de distància dels seus familiars, va assenyala Lluís. Moltes entitats se’ls havien adreçat expressant el seu “escalf”, i la creació d’aquesta plataforma serà la manera de vehicular tot això. A banda dels donatius, tenen previst crear “la figura dels amics de l’associació”.

 D’inici, l’entitat la formen els familiars dels presos, però estarà oberta a altres persones que es trobin en situacions similars. Els objectius els va resumir Diana Riba, la dona del conseller Raül Romeva: treballar en la promoció i la garantia dels drets civils, facilitar l’assessorament i la defensa jurídica a més de dotar “de naturalesa internacional aquest moviment” i entrar en contacte amb altres entitats homònimes, entre d’altres. La intenció, evidentment, és aconseguir l’alliberament dels presos “com més aviat millor” i que la seva xarxa no hagi d’atendre més afectats.

En qualsevol cas, les dificultats hi són, com es va poder veure al final de la roda de premsa, en què els familiars dels presos i dels exiliats parlaven entre ells comentant les últimes novetats sobre els seus familiars o de les darreres visites als centres penitenciaris. Una mostra que, encara que no es coneguessin d’abans, han fet una xarxa de suport entre ells per passar aquest tràngol. A banda de les dones de Romeva i Rull, a la presentació hi havia les dones dels consellers Turull, Forn i Mundó, el company del conseller Comín, les germanes de les conselleres Bassa, Ponsatí i Borràs, la companya del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, el fill de Bassa i una cunyada de Ponsatí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: