Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC proposa 700 solucions per a Catalunya

El programa dels socialistes per al 21-D pretén “reconciliar” la ciutadania catalana

Salvador Illa i Eva Granados presenten el programa electoral del PSC per al 21-D Salvador Illa i Eva Granados presenten el programa electoral del PSC per al 21-D EFE
Catalunya El Punt Avui
Dimarts, 21 Novembre 2017 07:57

El PSC va proposar ahir més de 700 “solucions” per a Catalunya que pretenen restablir l’autogovern, recuperar l’estabilitat econòmica i “reconciliar” els catalans. Les mesures formen el programa electoral dels socialistes per al 21-D, que té com a eslògan “Solucions! Ara, Iceta!”, i que va ser presentat pel secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, i la portaveu de la campanya i número dos de la candidatura del partit, Eva Granados.

Entre les solucions exposades, el PSC aposta per un pacte per al retorn a Catalunya de les empreses que han traslladat fora la seva seu social o un nou finançament mitjançant una “hisenda federal”. La formació, encapçalada per Miquel Iceta, inclou en el programa la reforma constitucional federal, que seria votada a tot l’Estat, i posteriorment els catalans celebrarien un altre referèndum per aprovar un nou “Estatut federal”.

Els socialistes van defensar que el programa inclou mesures “concretes” per revertir una situació que consideren insostenible. “Després de cinc anys d’inseguretats”, va indicar Granados, el PSC ofereix “certeses” per “cosir i curar ferides”.

A més, el PSC es va comprometre a constituir un govern que dialogui “sense vets ni exclusions amb totes les forces polítiques i socials, i totes les institucions” per aconseguir així el que Granados va considerar un “rescat institucional”: “Necessitem que tornin a ser de tots els catalans i no estiguin al servei d’una ideologia.”

El PP i el PSOE intensifiquen els retrets

La campanya electoral s’acosta i el PP i el PSOE estatals intensifiquen l’intercanvi de retrets amb vista a la batalla del 21-D. Així, mentre el dirigent conservador Pablo Casado carregava ahir contra la “indefinició” de Miquel Iceta i li atribuïa un intent de reeditar un govern tripartit allunyant-se dels postulats del PP i de Cs, el secretari general del PSOE procurava marcar distàncies amb els de Rajoy acusant-los d’usar la crisi catalana com a pretext per recentralitzar. El líder de l’oposició es va endur un sonor cop de porta a la seva pretensió de reformar la Constitució i criticava ahir tant els del PP com els de Rivera perquè fomenten “la confrontació territorial”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: