Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El col·lectiu artístic ‘Annaimiquel’ donen vida a la plaça del pàrquing La Pedrera de Tarragona

La intervenció pictòrica ha camuflat l’arquitectura de formigó, ja desgastada i vandalitzada, amb els colors de l’entorn de Tarragona

Imatge de l'intervenció pictòrica d'Annaimiquel a la plaça del carrer Pons d'Icard, Tarragona. Imatge de l'intervenció pictòrica d'Annaimiquel a la plaça del carrer Pons d'Icard, Tarragona. Marina Martínez.
Art Marina Martínez
Dilluns, 19 Desembre 2016 12:40

El col·lectiu artístic ‘Annaimiquel’ ha intervingut a l’Hotel d’Entitats (HdE) de Tarragona per tal de donar vida a l’entorn de la plaça sense nom del carrer Pons d’Icard, al damunt del pàrquing La Pedrera, al Palau de Congressos. La convocatòria pública es va obrir al desembre de 2015 i es van fer públics els resultats al febrer de 2016. Entre més de quaranta sol·licituds rebudes es va seleccionar aquesta proposta que presenten una línia de producció en clau conceptual i de l’experiència, lligada al context en el qual produeixen cada acció o peça artística.

La idea principal del projecte d'‘Annaimiquel’ era intervenir en l’entorn visible del HdE, però no només fer un canvi d’imatge sinó canviar la manera en què es percep tant pels veïns com per al vianant. La plaça és un espai infrautilitzat, que no compta amb cap element de mobiliari urbà però que no obstant això hi ha una gran activitat tant de turistes que admiren les vistes del mirador com de les persones i treballadors que entren a les instal·lacions del Pàrquing de la Pedrera. La pintura de camuflatge, paradoxalment, torna visible aquestes instal·lacions i posa sobre la taula la seva problemàtica envers a “si volem una Tarragona gris o volem apostar per una ciutat creativa?”, tal i com s’explica des d’Hotel d’Entitats. En aquest cas, s’ha realitzat una intervenció pictòrica a la façana d’entrada al recinte de l’HdE amb els colors blaus i sienes en relació amb l’entorn de Tarragona.

Hotel Entitats i l’associació Polígon Cultural

L’Hotel d’Entitats de Tarragona promou la invitació a artistes del món de l’art urbà des de 2011, any en què es van realitzar els murals de Honeykill (Barcelona) i Invisible Man (Tarragona) en memòria a les víctimes del tsunami del Japó. Es tracta de la primera col·laboració entre l’associació Polígon Cultural i el HdE de Tarragona, que esperen donar continuïtat en futurs projectes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: