Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Valls mostra les portes vistes per Guinovart

Fins al gener, l'equipament és el marc de l'exposició ‘Portes i finestres pintades', organitzada amb l'Espai Guinovart d'Agramunt

Portes i finestres tenen un valor simbòlic en el procés de creació de Josep Guinovart. Portes i finestres tenen un valor simbòlic en el procés de creació de Josep Guinovart. EL PORTAL NOU.
Art Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Dissabte, 26 Novembre 2016 23:49

El Museu de Valls presenta fins al mes de gener l'exposició Portes i finestres pintades, amb obres de Josep Guinovart. La mostra ha estat coorganitzada pel Museu de Valls, l'Espai Guinovart d'Agramunt i el Museu de Pintura de Sant Pol de Mar.

Portes i finestres pintades conté un total de tretze peces on hi ha tres finestres i deu portes que estan datades entre els anys seixanta i principis del segle XXI. L'exposició es complementa amb un conjunt de peces que pertanyen al fons propi del Museu de Valls que van ser realitzades pel mateix artista. Aquestes han evolucionat des dels anys cinquanta de les originàries peces figuratives.

Les obres provenen del mateix Museu de Valls, de la Fundació Espai Guinovart, de la Fundació Bassat, del Museu de Lleida, diocesà i comarcal; del Museu de Pintura de Sant Pol de Mar, del Parlament de Catalunya, de la Col·lecció d'Art Contemporani de La Caixa i de diverses col·leccions particulars.

La porta pintada més antiga va ser realitzada l'any 1962 i va ser exposada en la Biennal de Venècia d'aquell mateix any. De la mateixa dècada se'n mostren dues peces més, una d'elles amb una colla d'autoretrats.

Els anys vuitanta i noranta és quan l'artista porta a terme un grup més gran d'obres i l'última que es pot veure a l'exposició és de l'any 2001, dedicada a la memòria de la Guerra Civil. Quant a les finestres, abracen tres dècades, la dels seixanta, la dels setanta i la dels noranta.

Les portes i finestres, obertes i tancades, són una constant en l'obra de l'artista, que beu de les fonts d'Henri Matisse. A principis de la dècada dels seixanta, les fa servir per tal de donar sensació espacial a la composició.

Casanoves, un complement de la proposta

Com a contrapunt i també com a complement de l'exposició Portes i finestres pintades de Guinovart, el Museu de Valls presenta paral·lelament una mostra de l'obra d'Arnau Casanoves. Un artista que, des de l'actualitat, també treballa sobre portes i finestres, en un diàleg entre l'obra consolidada de Josep Guinovart i les creacions d'autoria jove. La sèrie que es pot veure també al Museu ha estat titulada En cinc minuts torno, i ocupa l'espai del vestíbul de la Casa de Cultura de Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: