Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Noves generacions de dones artistes al MAMT

'Plural femení' presenta una mostra d'artistes nascudes entre el 1976 i el 1990, la darrera del cicle

Una visitant observa l'obra de l'artista ebrenca Núria Rion, ahir, al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona. Una visitant observa l'obra de l'artista ebrenca Núria Rion, ahir, al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona. JOSEP CARTANYÀ.
Art Josep Cartanyà
Dijous, 17 Novembre 2016 08:48

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) va ser la seu ahir de l'acte d'inauguració de l'exposició Plural Femení, Dones artistes de les comarques de Tarragona. L'emergència (1976-1990), que es podrà visitar al museu fins al 15 de gener del 2017. Aquesta és la darrera mostra col·lectiva dedicada a les dones artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i forma part d'un seguit d'exposicions que s'han programat enguany per commemorar els quaranta anys del MAMT amb l'objectiu de donar a conèixer l'obra artística de dones del 1870 fins ara.

La nova exposició, comissariada per l'historiador de l'art Antonio Salcedo, presenta obres de vuit autores que pertanyen a les darreres generacions d'artistes femenines: Sara Berga, Mar Borrajo, Anduluplandu (Elisabet Díez Rodríguez), Ester Fabregat, Mariona Moncunill, Ariadna Parreu, Núria Rion i Marta Roigé. Les unes i les altres no s'han limitat a un únic mitjà o a una única disciplina artística. Depenent del que volen dir i expressar fan servir el vídeo, la fotografia, les perfomances o les instal·lacions artístiques, així com mitjans tradicionals com el dibuix, la pintura i l'escultura. Totes formen part de l'àmplia pluralitat que caracteritza l'art actual.

En l'acte d'inauguració, el diputat delegat de l'àrea de Cultura de la Diputació, Joan Olivella, va destacar que el cicle ha permès enguany donar visibilitat a l'art femení del territori: “'S'ha fet la llum i s'ha posat el focus en les dones artistes i les seves obres.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: