Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Javier de Riba i Oriolvlat intervindran a Sant Salvador amb un mural i mosaics hidràulics

Aquesta acció s’inclou en la segona fase del projecte d’art urbà ‘Murs que parlen’

Una de les imatges de l’edició de ‘Murs que parlen 2015’ situada a El Serrallo i feta per l’artista Edjinn. Una de les imatges de l’edició de ‘Murs que parlen 2015’ situada a El Serrallo i feta per l’artista Edjinn. CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dilluns, 14 Novembre 2016 10:27

El dia 15 de novembre, l’artista barceloní Javier de Riba, presentarà en una conferència a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, la seva trajectòria professional com a dissenyador i artista urbà. Serà a partir del dimecres, 16 de novembre, quan es podrà veure treballant en un mural de mosaics hidràulics al terra de l’àrea ‘Interblocs’ del barri de Sant Salvador. D’aquesta manera es vol senyalar la problemàtica existent en aquest espai públic, objecte de manifestacions veïnals pel seu estat de degradació des dels anys noranta sota un conflicte de propietat pública-privada que encara no s’ha solucionat.

El treball d’aquest artista prové del disseny gràfic, per tant, cal entendre’l com una exploració plàstica i una recerca de noves creacions. En cada lloc, l’obra adquireix noves connotacions, però l’objectiu és el mateix: donar-li una altra vida, humanitzar-lo a través de la intervenció pictòrica, recuperar la seva memòria, entre d’altres.

El 19 de novembre serà el torn de l’artista Oriolvlat que començarà el seu mural a la torre d’electricitat de l’Avinguda dels Pins al mateix barri. Oriol utilitza el grafiti com a mitjà on produir obres murals sota el concepte de ‘Gràfica aplicada’. Així, fa al·lusió als fonaments bàsics del disseny però aplicats al muralisme. Amb les seves peces es mouen entre una vessant abstracta i una vessant més poètica on les siluetes i el lettering es troben amb el seu univers pictòric.

Projecte ‘Murs que parlen’

Aquest projecte d’art urbà es va iniciar al 2015 mitjançant la iniciativa de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i del Teler de Llum, centre d’art de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l’Associació Polígon Cultural. Es tracta de donar visibilitat a pràctiques artístiques que investiguen les relacions entre societat, espai públic i art. Es vol situar a Tarragona a l’escena de l’art públic i l’art de carrer. Aquesta acció al barri de Sant Salvador forma part de la segona fase de les intervencions plantejades per l’any 2016.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: