Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dues accions a Amposta i a Tarragona posaran el punt i final al festival Bouesia

Presentaran una maqueta comestible gegant del Delta de l'Ebre i un pastís amb la imatge del poeta Carles Hac Mor

Graham Bell Tornado, un dels artistes que participarà a l'acció d'Amposta. Graham Bell Tornado, un dels artistes que participarà a l'acció d'Amposta. EL PUNT AVUI.
Art Carina Filella / El Punt Avui
Dimecres, 02 Novembre 2016 13:46

Encara queden dues cites per donar per definitivament tancat el festival d'acció poètica Bouesia, una a Amposta i l'altra a Tarragona. Posaran el punt i final a un festival que, després de dotze edicions, no es tornarà a organitzar l'any que ve per les desavinences dels organitzadors amb l'Ajuntament de Deltebre, la seva ciutat bressol.

La primera acció tindrà lloc al centre d'art Lo Pati, a Amposta, el 6 de novembre. Serà una acció performàtica que proposa menjar-se literalment el Delta de l'Ebre. Com? Amb una maqueta comestible gegant del Delta (de 2x2 metres), elaborada amb el suport de forns i empreses alimentàries d'Amposta, amb productes de la terra. “Serà una manera de menjar-nos a nosaltres mateixos”, segons el codirector del festival, Miquel Àngel Marín. De fet, enguany el Bouesia s'ha organitzat amb el lema Menjar-se lo Delta. Menjar-se Carles Hac Mor. En l'acció d'aquest diumenge a Amposta hi intervindrà l'artista escocès-valencià Graham Bell Tornado, que explora el concepte de ritual i que muntarà a Lo Pati una mena de bacanal antropofàgica amb elements de cabaret. També es presentarà Performance deltofaga, una proposta de Mireia Andreu, Roman Aixendri i Jaume Martínez que inclourà recitació de textos i música. També musicada serà l'acció de Miquel Àngel Marín, Dadà té fam, en la qual, coincidint amb el centenari del dadaisme, farà una reflexió sobre qui es menja el delta, “el mar o la religió turística”. Finalment, Rafel Tormo presentarà l'acció Antagonisme agònic.

El dia 12, el Bouesia es traslladarà al Mercat de Tarragona, que serà l'escenari de l'acció Menjar-se Carles Hac Mor. En aquest cas, l'element central serà un pastís gegant amb la figura del poeta, que els assistents podran acabar degustant. Aquesta proposta serà produïda pel centre d'art El Teler de Llum de Tarragona.

Crítiques a l'intrusisme polític

Els actes centrals de la darrera edició del Bouesia van tenir lloc els dies 8 i 9 de juliol a Deltebre, però, igual com en els darrers anys, es desplega per altres ciutats del territori. Les accions programades aquest mes a Amposta i a Tarragona seran les últimes, ja que, segons ja va informar aquest diari, els organitzadors han decidit suspendre'l per “l'intrusisme polític” i les desavinences amb l'Ajuntament de Deltebre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: