Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una mostra i un llibre, en els 50 anys de la mort de Mercadé

El Museu d’Art Modern de Tarragona exposa una cinquantena d’obres de l’artista vallenc

Exposició de Jaume Mercadé al Museu d'Art Modern de Tarragona Exposició de Jaume Mercadé al Museu d'Art Modern de Tarragona DIPUTACIÓ
Art El Punt Avui
Diumenge, 26 Novembre 2017 11:24

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona exposa fins al 14 de gener el muntatge inèdit Jaume Mercadé (1889-1967), a la recerca d’un art total, que també és el títol del volum 38 de la col·lecció Tamarit, editada per la Diputació i per Viena Edicions. Dues propostes artístiques que volen homenatjar el pintor i orfebre vallenc, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort.

Aquesta mostra, creada en col·laboració amb el Museu de Valls, aplega una cinquantena de pintures i joies: “Posen de manifest el paral·lelisme entre els dos mons artístics de Mercadé, tant per la particularitat del seu dibuix com per la seva meticulositat”, segons els organitzadors, que destaquen que el seu nom “és un referent per les avantguardes en l’art de l’orfebreria, i en la pintura, amb una producció fresca, moderna i propera”. Un dels valors més destacats de l’obra de Mercadé és la capacitat per captar l’essència del paisatge de les comarques del Camp de Tarragona. L’església de Sant Joan de Valls, el baluard de Montblanc i el monestir de Poblet són alguns dels indrets que va plasmar en les seves obres. L’artista vallenc “va situar els paisatges del seu país al centre de la seva producció pictòrica”. Tant l’exposició com el volum escrit per Daniel Giralt-Miracle també valoren l’obra d’orfebreria de Jaume Mercadé i la insereixen en la trajectòria global de l’artista, “a la recerca d’un art total”, segons posa de manifest el títol.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: