Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una instal·lació a l'estació d'autobusos de Tarragona reflexiona sobre la distorsió del llenguatge

L'artista visual Unai Reglero presenta 'Distorsión Libre', la darrera proposta de l'Estació Creativa-Künstainer, que s'inaugurarà dimarts 5 de setembre a l'estació 

El mateix artista, Unai Reglero, és víctima de la seva pròpia obra, 'Distorsión Libre' El mateix artista, Unai Reglero, és víctima de la seva pròpia obra, 'Distorsión Libre' CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 01 Setembre 2017 18:54

"La distorsió del llenguatge i la corrupció dels significats són una típica estratègia de manipulació i propaganda dels mecanismes del poder, utilitzada ja sense cap pudor en aquests temps de postveritat". Amb aquesta sentència es presenta el nou projecte de l'artista vistual Unai Reglero, que pretén denunciar i contrastar aquells elements que distorsionen, confonen i manipulen la virginitat de les paraules i del llenguatge, una tendència que s'ha anat incrementant en els últims temps, tal i com deixa entreveure l'autor. Reglero considera que el llenguatge "es veu sotmès a tantes i tals distorsions que ha esdevingut un element simbòlic completament independent de la realitat, un instrument que més que comunicar és utilitzat per confondre a la ciutadania".

Per a aquesta instal·lació l’artista proposa interauctuar amb grans paraules, grans conceptes, intrínsecament positius, sobre els quals s’assenta el nostre sistema de convivència. Paraules a les quals els mecanismes del poder apel·len constantment per legitimar l’inexplicable i fer-nos còmplices alhora que captius d’un sistema en evident decadència moral.

La instal·lació artística de Reglero s'inauguarà el proper dimarts, 5 de setembre, a les 20:00h, a l'Estació d'Autobusos de Tarragona.

Unai Reglero

Unai Reglero és un artista visual, fundador de CaldodeCultivo, col·lectiu amb el qual ve desenvolupant projectes artístics en context en diverses ciutats europees i de les Amériques. Arriba a Tarragona després de realitzar un projecte en residència a Laznia Centre d’Art Contemporani de Gdansk, Polònia, i en acabar la inauguració de 'Distorsión Libre' marxa a participar a Ideas City New York, programa del New Museum NY.

El projectes més destacats de CaldodeCultivo són: Black Venus Protest (Laznia CCA Gdansk, Polònia, 2017. Detroiters (Ideas City Detroit, EUA, 2016); Medellín Sobre Todos (MDE15. Encuentro Internacional de Arte de Medellín, 2015); Comanche (Artecámara, Bogotà, 2015); Yo no soy una puta (Idartes, Bogotà, 2014); Terra Promesa (Transmissions, Tarragona, 2014); Arriba los de Abajo (La Otra Bienal, Bogotà, 2013); Europa (Expeditions.eu, Varsòvia, 2013); Lo importante es la Base (Expeditions.eu, Tarragona, 2013).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: