Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Valls exposa la col·lecció de Giralt-Miracle

S’hi poden veure obres de Mariscal, Antoni Clavé, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Antoni Tàpies, Ràfols-Casamada i Josep M. Subirachs, entre molts d’altres

Alguna de les obres de la col·lecció de Giralt-Miracle que s'exposen al Museu de Valls Alguna de les obres de la col·lecció de Giralt-Miracle que s'exposen al Museu de Valls JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Art Carina Filella / El Punt Avui
Diumenge, 09 Juliol 2017 11:56

L’historiador i crític d’art Daniel Giralt-Miracle ha donat enguany al Museu de Valls 308 obres de 210 artistes de renom, que s’afegeixen a la donació que ja va fer l’any 1999 d’una col·lecció de gravats. L’equipament vallenc va inaugurar ahir l’exposició L’art d’una vida. Donació de Daniel Giralt-Miracle, que presenta 154 obres d’aquesta darrera cessió, amb peces de Xavier Mariscal, Antoni Clavé, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Antoni Tàpies, Ràfols-Casamada, Josep M. Subirachs i Antoni Llena, entre molts d’altres.

En el muntatge, que estarà obert fins al 20 d’agost, s’hi poden veure diverses disciplines i tècniques (pintura, dibuix, gravat, escultura, fotografia...), amb un espectre cronològic ampli, de la fi del segle XVIII –amb un gravat de Goya– fins a l’actualitat, tot i que el major nombre d’obres corresponen als darrers cinquanta anys.

Totes aquestes obres, que han passat a formar part del fons del Museu de Valls, són fruit de la tasca de Giralt-Miracle com a crític d’art, de l’any 1966 fins ara. “Són obres que han anat a parar a les seves mans per la relació que ha mantingut amb artistes, bé fos per crítiques, textos per a llibre d’art o bé per l’organització d’exposicions”, segons els responsables del museu vallenc.

Entre els autors representats a la col·lecció figuren grans noms catalans de l’art com Joan Miró, Antoni Clavé i Antoni Tàpies, i els seus contemporanis Modest Cuixart, Tharrats, Josep Guinovart i Ràfols-Casamadas; fins les generacions posteriors, com Joaquim Chancho, Susanna Solano, Zush, Frederic Amat i Jordi Pericot. També destaquen dues petites obres de Miquel Barceló, del seu començament, i d’artistes estatals com ara Zobel, Sempere i Gerardo Rueda D’autors d’àmbit internacional cal parlar de Max Ernst i Conrad Marca-Relli. Completen l’exposició autors vinculats al món del disseny, com ara Mariscal i Yves Zimmermann, i una petita col·lecció de fotografia, amb obres de Toni Catany, Joaquim Gomis i Joan Fontcuberta.

Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944) ha exercit com a crític d’art durant cinquanta anys. L’any 1999 va fer dipòsit de cent gravats de la seva col·lecció particular al Museu de Valls, un dipòsit que va completar l’any 2012 afegint-hi cent gravats més. Aquest any ha donat al mateix museu 308 obres de 210 artistes, bona part de les quals són les que s’exposen ara.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: