Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’arquitecte Teddy Cruz reivindica a Reus un urbanisme més social i públic

L’acadèmic de la Universitat de Califòrnia inaugura les ‘Converses al Camp de Tarragona’

Imatge d'ahir de l'arquitecte Teddy Cruz durant la conferència Imatge d'ahir de l'arquitecte Teddy Cruz durant la conferència CEDIDA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Mai 2017 12:08

L’arquitecte nord-americà Teddy Cruz, va reivindicar al Centre de Lectura de Reus un urbanisme més social i d’inversió pública per gestionar les ciutats del segle XXI des de baix. Cruz va defensar una arquitectura compromesa amb les desigualtats creixents a tot el món i també amb la política en la conferència inaugural de la segona edició de les 'Converses al Camp de Tarragona', que organitza la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC).

Partint del seu treball a la frontera entre Tijuana (Mèxic) i San Diego (EEUU), famosa pel mur que l’actual president nord-americà, Donald Trump, vol fer encara més gran, Teddy Cruz va explicar el seu projecte “local i alhora global” per convertir “els conflictes urbans en instruments creatius de repensament de les ciutats”. Segons l’arquitecte, “el futur de l’urbanisme depèn menys dels edificis i més de la reconfiguració de les relacions socials”.

El conferenciant va reivindicar la figura del “ciutadà transfronterer”, amb “interessos comuns i valors compartits” amb les comunitats veïnes. També va parlar de l’espai públic com un “instrument per a incrementar la capacitat política d’una ciutat” i va defensar una “arquitectura que sorgeix des de baix i amb els immigrants com actors destacats, treballant conjuntament amb les administracions”.

L’acte va ser iniciat pel president de la FPMC, Joan Josep Marca, que va recordar que les ‘Converses al Camp de Tarragona’ van néixer l’any passat per recollir el testimoni de les ‘Converses de Salou’, celebrades entre els anys 1964 i 1970, amb la voluntat de fomentar el diàleg, el debat i la participació sobre temes d’interès al Camp de Tarragona.

Jornada d’avui

A la segona jornada, avui 23 de maig, quatre col·lectius de joves arquitectes i urbanistes del territori – Espais ocults, NUA Arquitectes, Sopes d’all, Arquitectes Ear i Centre de Recerca Urbana del Camp – oferiran, des de la seva experiència, una diagnosi sobre el present i el futur de l’urbanisme al Camp de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: