Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Valls exposa l'obra de Mercadé

Commemora en una exposició els 50 anys de la mort de l'artista vallenc

Algunes de les obres de Mercadé que exposa des d'ahir el Museu de Valls Algunes de les obres de Mercadé que exposa des d'ahir el Museu de Valls JUDITH FERNÀNDEZ/ EL PUNTA AVUI
Art El Punt Avui
Dissabte, 06 Mai 2017 08:55

El Museu de Valls va inaugurar ahir una exposició del pintor i orfebre Jaume Mercadé (Valls 1889-1967), coincidint amb el cinquantè aniversari de la seva mort. 'El muntatge Jaume Mercadé'. Els llocs pintats, que estarà oberta fins al 25 de juny, reuneix 75 peces (71 olis sobre tela i quatre dibuixos) representatives de totes les èpoques de Mercadé, des de l'any 1915 (els seus inicis) fins al 1964 (tres anys abans de morir). L'exposició ha aplegat obres provinents d'una trentena de col·leccions entre institucions públiques, privades i col·leccions particulars, i algunes de les peces feia molts anys que no s'havien exposat.

La mostra recorda Mercadé a través dels llocs on va pintar i reuneix algunes de les obres més importants de la trajectòria del prolífic artista, entre les quals hi ha 'El dirigible' (Zeppelin) (1930) i 'Casa i marges' (1957), obra amb la qual va guanyar el premi Juan Gris. Altres peces exposades són 'Terrats de Barcelona', 'Suburbis de Valls', 'El gran Cenobi' i 'Cal Bonic'. Mercadé és un dels pintors referents de la col·lecció del Museu de Valls. De fet, el museu vallenc és la institució que guarda la millor col·lecció d'aquest creador, un dels artistes amb més renom de la ciutat de la capital de l'Alt Camp.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: