Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Palau de la Diputació exposa una antologia d'obres de Potau i Campdesuñer

Josep Poblet inaugura la mostra pictòrica d'aquests artistes de Vimbodí, nascuts a final del segle XIX i autors de retrats i paisatges de les comarques de Tarragona

Acte d'inauguració de l'exposició antològica de Potau i Campdesuñer Acte d'inauguració de l'exposició antològica de Potau i Campdesuñer CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 21 Gener 2017 12:33

Malgrat seguir trajectòries artístiques diferents, tots dos van inspirar-se en els paisatges geogràfics i humans de Vimbodí i Poblet i del seu entorn. Joan Potau i Martell (Vimbodí, 1882-1936) i Adrià Campdesuñer i Vendrell (Barcelona, 1891- Vimbodí, 1946) també van tenir en comú el seu traç realista i el fet d'haver mort a la cinquantena, en plena etapa de maduresa creativa. També coincideixen en un altre aspecte: durant dècades han estat grans desconeguts tot i la bona crítica que, a la seva època, van obtenir les seves obres, avui repartides en espais culturals i litúrgics i en col·leccions privades de dins i fora del seu municipi. Part de la producció pictòrica de Potau es troba a l'Argentina, on va residir sis anys. Quant a Campdesuñer, va ser escenògraf a Barcelona, i va crear obres de grans proporcions per a l'església de la Vimbodí, l'ermita dels Torrents (al mateix municipi) o la Parròquia de la Vilella Baixa.

Ara, i fins al 12 de febrer, el Pati del Palau la Diputació de Tarragona exposa una antologia de l'obra de Potau i de Campdesuñer com a colofó de l'any commemoratiu organitzat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet i celebrat al llarg de 2016, coincidint amb el 80è i el 70è aniversari, respectivament, de la mort dels dos artistes. La mostra, Potau i Campdesuñer, un poble dins del pinzell, ha estat inaugurada aquest divendres dia 20 de gener al vespre, en un acte encapçalat pel president de la Diputació, Josep Poblet, juntament amb el diputat de la institució Mateu Montserrat; el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs; l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, i altres membres del Consistori. L'acte ha comptat, així mateix, amb l'assistència de Josep M. Potau, nét de Joan Potau, qui durant a inauguració ha anunciat la donació a la Diputació de Tarragona, per part de la família del pintor, d'un colorista oli de primers del segle XX que representa els afores de la ciutat de Reus. La inauguració ha aplegat un centenar de persones, les quals han pogut conèixer de prop l'obra i la vida dels dos pintors, a través dels quadres, les fotografies i els plafons explicatius.

La mostra es pot visitar de dilluns a divendre,s de 9.00 h a 21.00 h, dissabtes, de 9.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 21.00 h, i diumenges i festius, d'11.00 h a 14.00 h, i inclou una trentena d'olis, dibuixos i fotografies històriques de tots dos pintors. De Joan Potau, s'hi exposen retrats de persones anònimes i d'altres de conegudes (com l'alcalde Martell de Reus), i paisatges de Vimbodí i Poblet (la vila, el monestir de Poblet, el castell de Milmanda, o el Bosc de Poblet) i d'altres indrets de la demarcació (Reus o Prades). Quant a Adrià Campdesuñer, s'hi poden contemplar un retrat de la seva esposa i de dos familiars (són tres obres restaurades recentment pels tallers de conservació i restauració de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa), un tapís de temàtica religiosa i un altre retrat fet per encàrrec.

La major part de les obres de Potau i de Campdesuñer que s'exposen al Pati del Palau de la Diputació són de propietat particular, i altres són propietat de la parròquia vimbodinenca. Algunes és el primer cop que es mostren al gran públic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: